1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi baterijski Subaru nosiće ime Solterra
Prvi baterijski Subaru nosiće ime Solterra
0

Prvi baterijski Subaru nosiće ime Solterra

128
0
Podelite sa prijateljima:

Subaru je objavio par tizera prvog serijskog električnog vozila marke, koje će nastupati na tržištima Japana, Amerike, Kanade, EVrope i Kine, počev od sredine 2022. godine. Nosiće naziv Solterra koji predstvavlja kovanicu dve latinske reči. Pogađate, u pitaju je reč Sol („Sunce“) i Terra („Zemlja“). Baterijski prvenac dolazi kao analogni model konvencionalnom Subaru Foresteru, koji je zapravo preimenovana Toyota bZ4X  a koju smo premijerno osmotrili na Salonu automobila u Šangaju, i to u predserijskoj formi.

Ćak se i na ovom tizeru vidi da Subaru Solterra i Toyota bZ4X dele istu karoseriju, uključujući i oblik bočnih prozora i otvaranje poklopca motora. Očigledno je da će jedina razlika u stilu dva vozila biti ona koja se tiče izgleda njuške, uključujući i svetlosne grupacije, kao i rešetku (umalo da kažemo) hladnjaka, iako je u pitanju električni četvorotočkaš.

Električni krosoveri su razvijeni zajedničkim snagama dve azijske kompanije. Zasnovani su na modlularnim platformama koje Toyota naziva e-TNGA dok se na jeziku Subarua, ta šasija naziva e-SGP (Subaru Global Platform).

Šasija nudi unificirane module, dok je pogonska osovina teoretski, prednja, zadnja, a mogu biti čak i obe. Jedinstven je i upravljački mehanizam bez mehaničke veze s obručem upravljača, što će reći da je kontrola upravljanja putem žice. Tu su i solarne ploče za dopunu baterije, dok je glavni doprinos inženjera Subarua onaj na temu postavki sistema za prenos snage na sva četiri točka.

Avaj, čak ni Toyota još uvek nije obelodanila nikakve tehničke specifikacije noviteta, pa nam jedino preostaje da sačekamo momenat premijere punog formata.

AutoRepublika

(128)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments