1. Home
  2. Vesti
  3. Audi predstavlja novi čisto električni krosover u Ženevi
Audi predstavlja novi čisto električni krosover u Ženevi

Audi predstavlja novi čisto električni krosover u Ženevi

272
0
Podelite sa prijateljima:

Audi će na predstojećem Salonu automobila u Ženevi predstaviti svoj novi, čisto električni SUV koji će biti pozicioniran ispod e-trona. Već je poznato da će novi električni krosover počivati na MEB arhitekturi Volkswagen grupe, a sada vam predstaljamo i prvu foto najavu.

Želja proizvođača u odnosu na model čiji debi očekujemo za nekoliko nedelja jeste da se nametne u zahtevnom SUV segmentu, gde su već najavljeni njegovi budući rivali, Tesla Model Y i DS3 Crossback.

Prva naznaka u pogledu promocije novog, manjeg krosovera je stigla tokom prezentacije e-trona, koja se dogodila prošle godine u Holandiji, kada je prvi čovek dizajna eksterijera marke Audi, Andreas Mind, obelodanio odnosne planove za manji električni krosover.

Novi mali čisto električni krosover marke Audi će, kao što smo već naveli, koristiti identičnu platformu na kojoj počiva i cela gama podmarke ID, sa oznakama Volkswagena, a koja je ilustrovana na donjoj fotografiji.

Upotreba ove arhitekture ograničava i tehničke karakteristike očekivanog krosovera, pa se može nadati da će novajlija razvijati oko 170 konjskih snaga, uz autonomiju od 330 do 550 kilometara, zbog korišćenja baterijskih jedinica, kapaciteta od 48 do 80 kWh.

Ubrzanje do 100 km/h, bi trebalo da se odigrava za manje od osam sekundi, a dopuna baterija do punog kapaciteta je moguća i za manje od trideset minuta, ukoliko se koristi stanica za punjenje od 125 kW. Sveukupno, ovi pokazatelji su u ravni sa onim što je najavljeno za gamu Volkswagenove podmarke ID.

AutoRepublika

(272)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments