1. Home
  2. Video
  3. Šta se desi kada „rednek“ odnosno „džudža“ vidi električni automobil? (VIDEO)
Šta se desi kada „rednek“ odnosno „džudža“ vidi električni automobil? (VIDEO)
4

Šta se desi kada „rednek“ odnosno „džudža“ vidi električni automobil? (VIDEO)

1.94K
4
Podelite sa prijateljima:

Sigurno se sećate one epizode popularnog serijala Top Gear, kada je Džeremu Klarkson testirao Toyotu Pruis i kada je u želji da je uništi „donirao“ američkom redneku. Slavni novinar je predstavio takvu osobu rečenicom „Ovo je Billy Bob i on voli svoj pikap kamionet, svoje oružje i svoju rođaku“, i sve to pre nego što je kiša metaka zasula japanski automobil.

Pa šta je tačno rednek? Bukvalan prevod sa engleskog jezika je „crveni vrat“, a izraz je nastao još u 19. veku i oslikavao osobe niskog stepena obrazovanosti koji su radili u poljima (zvog čega su i imali crveni vrat od „pečenja“ Sunca), a danas se generalno koristi za sve belce koji i dalje nemaju odgovarajuću edukaciju iza sebe, a vole svoj pikap kamionet, oružje i često se venčavaju unutar sopstvene familije.

E sad, jedna od omiljenih „zanimljivosti“, ako ga tako možemo nazvati, je nešto šta se zove „rollin coal“. Iako na prvi pogled deluje kao da je izraz povezan sa ugljem, zapravo se odnosi na crni dim koji paljenje takve supstance izaziva. Naime, „crveni vratovi, vole da se „igraju“ emisijom izduvnih gasova na svom pikap kamionetu sa dizel motorom, i da zapravo isključe svako pomagalo koje pročišćava dim.

Na taj način, kada vlasnik jače doda gas iz auspuha izlazi tona crnog dima. Takav potez je izrazito ilegalan, rekli bismo čak i debilan, i nije retkost da policija zapleni vozilo, a zatim ga pošalje pod presu. To i dalje ne sprečava likove iz ove kategorije populacije, da tako nešto rade, a njihove omiljene žrtve su električni i hibridni automobili.

Društvena mreža Youtube je puna takvih video snimaka gde vlasnici pikap kamioneta čekaju da im moderni automobil priđe, a zatim „opletu“ po gasu da ga prekriju crnim dimom.

Današnji video klip stiže iz grada Edmonton koji se nalazi u kanadskoj provinciji Alberta. Video snimak je sa kamere unutar Tesle Modela 3, a pokazuje stariju generaciju Forda SuperDuty sa PowerStroke dizelom kako se zaustavlja na sred puta kada je primetio električni automobil iza sebe.

Vlasnik pikapa zatim šalje oblak dima iz auspuha pre nego što nastavlja sa vožnjom. U prošlosti bi vozači dizela sačekali da im hibrid ili električni automobil priđe pre nego što urade tako nešto, ali ovaj rednek očigledno nije imao strpljenja da sprema iznenađenje. Sam potez je naravno detinjast, što i nije neko iznenađenje.

Ako se pitate zašto, vratite se na početak priče i objašnjenje šta je tačno rednek …

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(1944)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

seljak bio, seljak osto…. jednostavno ima niskoprofilnih ljudi, koji nemaju mozga, i rade ovo rollin coal

BojanNeki

Nemoj seljake da vređamo, seljačine su naziv.

S mile

Definitivno sam mislio na mentalno stanje, nikako na zivot na i od sela. Naprotiv, vecina su valjano radni i dobri ljudi.

Taksista

Like 🙂