1. Home
  2. Vesti
  3. Kia beleži veliko interesovanje za EV6 u Evropi
Kia beleži veliko interesovanje za EV6 u Evropi
1

Kia beleži veliko interesovanje za EV6 u Evropi

194
1
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejska marka sa ponosom ističe da su potrošači na Starom kontinentu isprva lepo reagovali na električni automobil koji je nedavno predstavljen. 

Kia je objavila da je 33.000 kupaca iskazalo interesovanje za EV6, od čega je njih 7.300 rešilo da zatraži rezervaciju. Korejci zvanično tek danas počinju da primaju narudžbine, te ostaje da se vidi koliko će od pomenutih potencijalnih vlasnika EV6 zaista i rešiti da potroši svoj novac na kupovinu ovog električnog vozila.

EV6 mogao bi tako lako postati žrtva sopstvenog uspeha. Naime, Kia je predvidela da za 2021. godinu u Evropu dostavi svega 11.000 jedinica novog električnog automobila, što je isuviše malo ukoliko svi oni koji su pokazali interesovanje zaiste i reše da kupe ovaj četvorotočkaš.

Proizvodnja počinje sredinom godine, kada bi trebalo i da stignu prvi primerci na Stari kontinent. Džejson Džiong, predsednik Kijinog ogranka u Evropi, iskazao je zadovoljstvo zbog lepog početka karijere za EV6.

„Dok gledamo u budućnost električne mobilnosti veoma je ohrabrujuće videti ovako veliki broj zainteresovanih kupaca za EV6. Uvereni smo da će plasiranje ovog modela biti veoma uspešno“, zaključio je predsednik Kije u Evropi.

AutoRepublika 

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dopada mi se baš dizajn i sama forma ovog vozila. No, kada dodjem do pitanja pogonskog agregata, tu je kraj mojim pozitivnim emocijama.