1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis (konačno) stiže u Evropu
Genesis (konačno) stiže u Evropu
2

Genesis (konačno) stiže u Evropu

1.55K
2
Podelite sa prijateljima:

Korejski premijum brend počeće sa prodajom svojih modela na Starom kontinentu tokom leta ove godine. 

Genesis je posle pet godina postojanja konačno spreman da ponudi svoje proizvode i probirljivim i pomalo razmaženim evropskim kupcima. Koliko će Korejci biti uspešni pokazaće vreme, mada je vrlo teško probiti se u premijum segmentu u ovom delu sveta, jer tu ipak vladaju nemački brendovi.

Prvi modeli Genesisa koji će stići u Evropu jeste dvojac G80 i GV80. Radi se o tradicionalnoj limuzini i SUV-u koji će isprva biti ponuđeni u svega tri zemlje. To su: Nemačka, Švajcarska i Velika Britanija. Južnokorejska marka planira da se prodaja odvija i preko interneta u tim državama, ali i u izložbeno-prodajnim salonima kojih će za početak biti vrlo malo – po jedan u Londonu, Minhenu i Cirihu.

No, to je samo početak, jer Genesis planira da u Evropi nudi široku gamu proizvoda. Nakon pomenutog dua stići će još dva modela – sedan G70 i SUV GV70. Korejci planiraju i jedan specifičan automobil za Stari kontinent, a to je Shooting brake varijanta G70 ili prostije rečeno karavansko izdanje tog vozila.

Iz Genesisa najavljuju da će i električno izdanje limuzine G80 biti ponuđeno Evropljanima, kao i da će pored njega biti prisutna još dva električna vozila. Sve to bi trebalo da bude predstavljeno ovdašnjim potrošačima do sredine 2022. godine.

Dakle, Genesis planira „klizeći start“ konkurenciji u Evropi, videćemo da li će biti uspešan!

AutoRepublika

(1551)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Billy Pajton

Koliko je gadno kad vidim da piše na početku testa da su evropski kupci razmaženi i probirljivi.Bukvalno su svi razmaženji od nas mučenika kome su dosudjeni motori sa tri cilindra i ostalim birokratskim glupostima.Prvi su Amerikanci sa svojim pikapovima i Kinezi koji zele bukvalno svaki model produžen

Don

To je dobra vijest