1. Home
  2. Vesti
  3. Šta će se dešavati u B segmentu Fiata?
Šta će se dešavati u B segmentu Fiata?
8

Šta će se dešavati u B segmentu Fiata?

9.60K
8
Podelite sa prijateljima:

Redakcija čuvenog italijanskog specijalizovanog lista Quattroruote, inače u tradicionalno odličnim vezama s lokalnim proizvođačima automobila, je najavila da će Lancia postati premijum marka, što znamo već neko vreme, a takođe i da ćemo uskoro u B segmentu gledati nove modele marki Jeep, Alfa Romeo i Fiat.

Fiat se vraća u segment potkompaktnih krosovera. Novitet će biti dug oko granice od četiri metra, a iskusni ga očekuju u drugom delu 2022. godine. Silaziće s proizvodnih traka fabrike izgrađene u Poljskom gradu Tihi, i biće utemeljen na arhitekturi Peugeota 208. To će biti veoma napredan model u tehnološkom smislu, zasnovan na promociji novog koncepta mobilnosti. Inkorporiraće najsavremenije sisteme transmisije, kao i električne pogonske sklopove.

Ali, to što će doći ovaj mališan ne znači da nećemo videti i mališana s petoro vrata i kultnom oznakom 500. Umesto da bude sklapan u Poljskoj, kako se ranije nagađalo, sada deluje da će se oko njega preznojavati romanski trudbenici. Za sada se ne zna da li će novajlija biti postavljen na platformu novog Fiata ili će biti korišćena ona arhitektura koju su dizajnirali Francuzi. Kako bilo, publika će ga videti u nekom trenutku 2022. godine.

Pored ovih modela, nedavno je šef marke Fiat, i nakon nove podele karata u Stellantisu, Olivije Fransoa, izjavio da će koncept Centoventi postati realnost. „Koncept Centoventi na određeni način najavljuje osobine i duh koji će doneti na tržište buduća Panda. Taj prototip je vesnik onog što ćemo nuditi u B segmentu.“

Dakle, sveukupno, proizilazi da će Fiat u B segmentu nuditi modele: Panda, 500 s petoro vrata i novi krosover koji neće biti deo familije modela 500. Kako god da okreneš, nismo sigurni da se rukovodstvo Fiata uopšte seća gde se nalazi Kragujevac.

AutoRepublika

(9598)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Zar nije panda nekad bila A segment?

Cuore sportivo

Bio je i golf b… Vremenom modeli rastu svi…

Matori

Golf je uvek bio C segment, samo što je ceo segment porastao.

moron

Sandero, kao B segment, danas ima skoro 4,1 metar …

Cuore sportivo

Matori nije tacno! C segment u hatchback nije postojao tad!
Bb panda jest a segment, ali ce da naraste u slijedecoj verziji

YugoFlorida

Što se Kragujevca tiče, oni sigurno čekaju da ih država Srbija finansira, za šta ista, kako mi se čini, nije baš voljna u ovom trenutku.

Miodrag

Najbolje da se vrate prozvodnji Zastave 10 ili ti Punta III.Ovaj narod mema para za bolje, a 13000 evra za 500 L je previse.Srbija za svaki 500L donira Fijatu 4000 evra.Za te lare su mogli besplatno da dele Yugo uz o avwzu da se ne otudji 7 godina.Koliko je Vlada Srbija blesava.

Dragan

U kragujevac pod hitno dovesti Kineze. Sve ostalo je smijurija.