1. Home
  2. Vesti
  3. FCA povlači 1,33 miliona vozila zbog potencijalnih zapaljenja i vazdušnih jastuka
FCA povlači 1,33 miliona vozila zbog potencijalnih zapaljenja i vazdušnih jastuka
2

FCA povlači 1,33 miliona vozila zbog potencijalnih zapaljenja i vazdušnih jastuka

216
2
Podelite sa prijateljima:

Fiat Chrysler Automobiles je saopštio da povlači 1,33 miliona vozila širom sveta u dve odvojene kampanje. Razlog je potencijalno izbijanje vatre i nenamerno aktiviranje vazdušnih jastuka.

Italo-američki proizvođač povlači oko 770.000 SUV modela zbog greške na instalacijama, koja može da dovede do spontanog aktiviranja vozačkog vazdušnog jastuka, što je povezano sa pet incidenata koji su za posledicu imali lakše povrede, ali bez sudara.

Kompanija kaže da se instalacija trlja o unutrašnju površinu volana, što može da dovede do kratkog spoja i aktiviranja vazdušnog jastuka. Takođe, ova greška može da dovede do nenamernog aktiviranja brisača ili kvarenja prekidača.

Opoziv pokriva 538.000 Dodge Journey modela, proizvedenih između 2011. i 2015. i 233.000 Fiat Freemonta, proizvedenih u istom periodu.

Proizvođač takođe povlači 565.000 vozila u cilju zamene alternatora zbog rizika izazivanja zapaljenja. Kompanija kaže da visoke temperature mogu da dovedu do preranog trošenja dioda, što može da rezultira zapaljenjem ili dimom, što dalje može da utiče na ABS ili dovede do zaustavljanja rada motora. Zabeležena su dva slučaja potencijalno povezana s ovim problemom ali nije bilo povreda.

Ovaj opoziv pokriva modele proizvedene između 2011. i 2014. – Chrysler 300, Dodge Charger i Dodge Challenger, kao i SUV modele proizvedene između 2012. i 2014. – Dodge Durango, Jeep Grand Cherokee.

Servisi će blagovremeno zameniti sporne alternatore.

(216)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan Matić

Dragi moji, ista vest pogađa i Accord, istog dana opoziv za 1.15 miliona Hondi, zbog samozapaljenja akumulatorske instalacije.
Odma ispod ove vesti na motor1.com, stajao je opoziv Honde.