1. Home
  2. Vesti
  3. Indija gradi 37 km autoputa na dan!
Indija gradi 37 km autoputa na dan!
2

Indija gradi 37 km autoputa na dan!

3.77K
2
Podelite sa prijateljima:

Uprkos učestalim kašnjenjima i obustavi realizacije projekata, Indija je u poslednje vreme napravila ogroman pomak u postavljanju putne infrastrukture u zemlji. Ministar saobraćaja u indijskoj vladi Nitin Gadkari je izjavio da je tamošnja privreda zabeležila novi rekord koji se ogleda u dostizanju gradnje čak 37 kilometara autoputa na dnvenoj osnovi.

„Ogroman je pomak načinjen u težnji da se izgrade autoputevi širom naše zemlje. Postigli smo tempo kojim se budimo svakog novog dana sa dodatnih 37 km autoputeva kojih jučerašnjeg dana nije bilo,“ prenele su lokalne agencije reči pomenutog ministra.

Gadkari je naglasio da ovakva postignuća nisu nešto što se viša svaki dan i da je po tom pitanju Indija postigla neuporediv uspeh, u odnosu na ono što se viđalo u drugim državama. Podsetio je i na nemale izazove i vidu Covida-19, naglašavajući pritom da je Nacionalno telo za pitanje saobraćaja Indije (National Highways Authority of India – NHAI) uspelo da poveća dužinu putne strukture u toj državi za oko 50%, i to u poslednjih sedam godina.

Telo NHAI je postiglo svetski rekord izgradnjom 2.580 metara dugog autoputa sa četiri trake u jednom smeru, u komadu, za samo 24 časa, pri čemu su građevinci poslu pristupili na goloj poljani. Put u izgradnji se prostire na potezu Delhi-Vadodara-Mombaj i nosi naziv Expressway. Postignuće je upisano u lokalnu knjigu rekorda, kao i u Zlatnu knjigu svetskih rekorda.

Vlada Indije ima u planu da izgradi oko 34.800 kilometara autoputeva, kako glase ciljevi napisani u ambicioznom planu za narednih pet godina. „U narednoj petoletki, garatujem da će se promeniti slika putne infrastrukture Indije. Biće ništa grđa od one u Americi ili u Evropi. Nova Indija se uziže,“ reče Gadkari.

Indija trenutno gradi mrežu zelenih autoputeva, uključujući i pomenuti  Expressway (Delhi-Mombaj). Ko želi da sazna više o mreži indijskih autoputeva, gde su postavljeni i koliko (malo) ih ima, dovoljno je da pročita objavu na ovoj stranici, na primer.

AutoRepublika

(3774)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

37? Impresivno .

nadmorski krastavac

Sram ih bilo. Rugaju se nasem vodji, koji je celog sebe ulozio u gradnju autoputeva i ne samo autoputeva, nego svega i svacega po Srbiji. Ocekujem da reaguje stranacke kolege i ovo proglase za pokusaj atentata.