1. Home
  2. Vesti
  3. Dok svi dižu cene, Lada ih snižava za 20%
Dok svi dižu cene, Lada ih snižava za 20%
2

Dok svi dižu cene, Lada ih snižava za 20%

11.44K
2
Podelite sa prijateljima:

Rusko preduzeće koje posluje u sastavu Renault grupe, AvtoVAZ je objavio da je kompletirao sledeću fazu modernizacije proizvodnih linija. Specijalisti kompanije su tako uspeli da u značajnoj meri unaprede proizvodni proces pa će nadalje biti potrebno upola manje vremena za sklapanje novih automobila, u odnosu na situaciju koja je važila bezmalo do juče.

Pogoni za montažu novih vozila u fabrici izgrađenoj u ruskom Toljatiju uključuju osam podnih i spratnih proizvodnih traka. Inženjeri zaposleni u kompaniji su uspeli da razviju optimalna proizvodna rešenja koja su omogućila unapređen dizajn i savršeniju proizvodnju tehnologiju za čak 50%. Jednovremeno je funkicionalnost kompanije ostala na neizmenjenom nivou.

Sprovedeno ažuriranje proizvodnog ciklusa će jasno i blagotvorno uticati na cenu koštanja četvorotočkaša koji budu sklapani u fabrici, pa prema mišljenju eksperata, Lada će sledstveno oboriti cene svojih proizvoda, počev od 10. aprila tekuće godine. Ne samo što će se vlasnici AvtoVAZ-a radovati uštedama, već će i kupci uživati u 10 do 20 procenata nižim cenama. S druge strane, imamo zapadne kompanije koje u kontinuitetu redukuju proizvodne troškove i cenu koštanja automobila, uz istovremeno povećanje prodajnih cena, iz generacije u genaraciju vozila i to za po 20 do 30%.

Poslednji rast cena kojem je bio izložen kupac vozila marke Lada, dogodio se u novembru prošle godine, kada je cela modelna gama poskupela, s izuzetkom terenca Nive. Nažalost, nemamo podatak o nominalnom procentu uvećanja cena, niti o relativnom pokazatelju, to jest onom koji bi uzeo u obzir i značajnu inflaciju ruske valute.

AutoRepublika

(11439)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Loša vest … Ne valja kupiti kola za koja postoji najava pada novonabavne cene …
Sa druge strane, ni kupovina ovih drugih nije kao da kupuješ bitkoine 😊

Šaks

Nekad, LADA 1600 je bila među boljim vozilima u našoj regiji, danas ne bih preporučio nikome LADA vozila jer sam se jedva riješio njihovog vozila i rekao više nikad! Najviše zbog arogantnog odnosa šefa servisa koji misli da ima,,krunu,, na glavi a svaki put nakon servisa vidiš da svaki put po jedan šaraf- matica fali a da ne govorim o dijagnostici koju ima rijetko koji servis kod nas! Znači, svaki put kad si u kvaru, šlepaj do B.Luke na dijagnostiku! Jesu se zaštitili i napravili od nas kupaca zavisnike od njihove dijagnostike ali to nije fer. Dosta je a ima… Pročitaj više »