1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije nove Mazde6
Prve fotografije nove Mazde6
1

Prve fotografije nove Mazde6

574
1
Podelite sa prijateljima:

Mazda je već najavila da će nova generacija „šestice“ biti predstavljena na Salonu automobila u Los Anđelesu. Japanski proizvođač će izložiti finalni model na štandu salona, ne koncept, a ono što obećava je temeljno unapređenje inženjeringa.

Sudeći po prvoj slici spoljašnjosti, dizajn će zadržati sve glavne karakteristike aktuelne generacije, uključujući mišićave lukove točkove i relativno kratke prepuste, ali će anfas biti revidiran u stilu CX-5, što podrazumeva veću masku hladnjaka i agresivnije stilizovana kućišta farova.

Biće redizajniran i enterijer, sa preoblikovanom centralnom konzolom i novim kontrolama klima uređaja. To je ono što trenutno može da se vidi, ali je verovatno da će biti još izmena.

Mazda obećava širok raspon novih, naprednih elektronskih sistema, poput Mazda radarskog tempomata (MRCC), koji sada u potpunosti može da zaustavi automobil, a zatim ga ponovo pokrene, u zavisnosti od brzine vozila ispred. Tu je i nova generacija sistema kamere od 360 stepeni.

Što se tiče motorizacije, u severnoj Americi će biti prodavani modeli sa dva 2,5-litarska benzinca. Jedan je atmosferski sa direktnim ubrizgavanjem goriva i deaktivacijom cilindara, a drugi je turbo varijanta praktično istog motora, koji u CX-9 isporučuje 250 konja.

(574)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
ROSSI46

Verzija za americko trziste.