1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Porsche Cayenne i zvanično (galerija)
Novi Porsche Cayenne i zvanično (galerija)
0

Novi Porsche Cayenne i zvanično (galerija)

631
0
Podelite sa prijateljima:

Mada smo ga već prostudirali iz „procurelih“ fotografija, evo i izveštaja sa zvanične premijere Porsche Cayennea iz Nemačke.

Nova, treća generacija dolazi sa novim ali poznatim izgledom, prostranijim enterijerom i manjom masom. Naravno, reč je o komercijalno možda najvažnijem modelu nemačke marke, koji je od 2002., kada je lansiran, prodat u 760.000 primeraka širom sveta, od čega se pola miliona odnosi na model druge generacije. Poređenja radi, Porsche je 1.000.000. 911-icu proizveo u maju ove godine.

Novi Cayenne, mada dizajnerski ne odstupa mnogo u odnosu na odlazeći model, izgleda modernije i atraktivnije. Prednji deo je redefinisan i sada je „vodoravniji“, čemu doprinosi nova maska hladnjaka, dok zadnjim delom u sličnom stilu dominiraju stop svetla u stilu Panamere.

Međuosovinsko rastojanje je ostalo isto, ali je ukupna dužina povećana za 7 centimetara. Povećane dimenzije su omogućile i više prostora unutar kabine, i 15 odsto veći prtljažnik.

Svi spoljni paneli karoserije su napravljeni od aluminijuma, uz pod vozila, kao i praktičn sve komponente šasije.

Model za 2019. godinu je lansiran u osnovnoj i „S“ formi. Prvonavedena poseduje 3,0-litarski turbo V6 sa 345 ks i 450 Nm, dok „S“ model koristi 2,9-litarski biturbo V6 sa 446 ks i 550 Nm.

Više snage uz manju masu donosi bolje performanse, tako da Cayenne do stotke ubrzava za 5,9 sekundi, 1,7 sekundu brže od prethodnika, dok „S“ istu radnju obavlja za 4,9 sekundi, što je pola sekunde brže nego ranije. Maksimalna brzina snažnijeg modela iznosi 265 km/h.

Unapređeni osmostepeni automatski menjač je standardan, baš kao i pogon na sve točkove.

U narednim mesecima treba očekivati i dodatnu motorizaciju, odnosno modele poput hibrida, Turba i GTS varijanti.

 

(631)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments