1. Home
  2. Vesti
  3. Čečenska policija dobila sedam veličanstvenih primeraka supersedana
Čečenska policija dobila sedam veličanstvenih primeraka supersedana
1

Čečenska policija dobila sedam veličanstvenih primeraka supersedana

1.24K
1
Podelite sa prijateljima:

Policijske snage Republike Čečenije su očito unapredile svoj imidž. Iz budžeta je je izdvojena pozamašna suma kako bi snage Ministarstva unutrašnjih poslova dobile sedam primeraka 612 konskih snaga moćnih limuzina iz Mercedesa. Konkretno, u pitanju je sedan AMG E 63 S.

Tim povodom je objavljen i kratak video snimak vozila s koloritnom šemom karakterističnom za policijska vozila, koja su dodatno bila opremljena i ostalim signalnim rekvizitima po kojima se takođe raspoznaju četvorotočkaši momaka u plavom. Zanimljivo je da se organi reda Čečenije od prošle nedelje mogu radovati i vremenu provedenom za volanom „običnih“ šest primeraka E Klase, pored već pomenutih „nabrijanih“ verzija.

Ovde možemo da kažemo je cena uvodne verzije Mercedesove E Klase u blizini kote od 50 hiljada evra (u Čečeniji navode da je cena oko 57.500 evra), dok se osmocilindarska verzija s nalepnicom AMG glatko nudi i po dvostruko višoj ceni.

Da Čečeni, posebno oni iz službe nabavke vozila za potrebe policijske uprave obožavaju Mercedes, jasno je i na osnovu saznanja da osveženi supersedan Mercedes-AMG E 63 S, i nije prva limuzina u uniformi lokalnih organa reda, a koja stiže iz Afalterbaha, jer se u službi nalazi i niže pozicioniran šestocilindarski model Mercedes-Benz E 43 AMG. On nudi 401 konjsku snagu uz 520 njutn metara najvišeg obrtnog momenta. Da ne zaboravimo i policijski Mercedes-AMG E 53 sa 435 „konja“ i identičnih 520 Nm.

Hajde da kažemo da je ažurirana porodica modela Mercedes-AMG E 63 predstavljena u junu 2020. godine, dok je početak prodaje organizovan pre možda malo više od šest meseci. Top verzija je zadržala pogonski sklop iz varijante pre restilizacije, ali je novitet dobio savremeniju karoseriju kao i putničku kabinu. Dodatno, i sistem oslanjanja je nanovo fino doteran (do perfekcije).

Početkom leta je policija dobila i još neka moderna i snažna vozila. Ističe se još jedna odlična limuzina koja će patrolirati ulicama. To je rival E Klase, premijum sedan BMW 530d xDrive.

Za kraj, uz predlog da pogledate priloženi video klip objavljen na društvenoj mreži Instagram, da kažemo i da je ove godine moskovska policija dobila na raspolaganje nove primerke krosovera Mercedes-AMG GLS 63.

AutoRepublika

(1242)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Kadirov pun ko brod😁