1. Home
  2. Vesti
  3. Nove slike sledeće generacije Porschea Macana
Nove slike sledeće generacije Porschea Macana
3

Nove slike sledeće generacije Porschea Macana

1.42K
3
Podelite sa prijateljima:

Kompaktni Porscheov krosover Macan prve i jedine generacije do sada, proizveden na platformi Audija Q5, prvi put je predstavljen krajem 2013. godine na Međunarodnom sajmu automobila u Los Anđelesu. Ime modela potiče od indonežanske reči „machan“, što se prevodi kao „tigar“. Skoro 10 godina, SUV je dobio nekoliko ažuriranja, od kojih se najznačajnije dogodilo u leto 2018. godine. Sada kompanija nastavlja da testira novu generaciju Macana, a njegov izgled je već jasno vidljiv zbog skoro potpunog odsustva kamuflaže.

Macan će zadržati izgled karakterističan za Porscheove krosovere, dok će srazmerno postati mnogo bliži modelu Cayenne Coupe zbog zakošenih zadnjih stubova. Prednji deo noviteta će biti originalan: ovo je prvi Porsche sa „dvospratnom“ optikom. Iznad, na uobičajenom mestu, biće postavljeni blokovi sa LED svetlima, koji se sastoje od četiri horizontalna poteza u svakom.

Ovi blokovi su prilično veliki i podsećaju na model Taycan, međutim, glavni farovi sa kratkim i dugim svetlima će i dalje biti ugrađeni u branik. Sa strane se mogu primetiti očuvane klasične kvake i duboke utiske na dnu vrata. Što se zadnjeg dela tiče, on je dizajniran u korporativnom stilu Porschea – glavni motiv ovde postavlja horizontalna LED traka gabaritih svetala, koja se proteže po celoj širini zadnjeg dela.

Novi krosover će biti izgrađen na platformi PPE (Premium Platform Electric), razvijenoj zajedno sa Audijem. U najsnažnijoj modifikaciji sa dva motora, Macan će razvijati više od 600 KS i 1000 Nm obrtnog momenta. Poređenja radi, snaga sadašnjeg Macana Turbo je 440 KS uz 550 Nm.

Prethodno se očekivalo da će premijera biti ove godine, ali je zbog problema sa softverom odložena za sledeću godinu.

AutoRepublika

(1416)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Niceg dramaticno novog, tiha evolucija, tipicna Porse strategija.

Bungi

Kvadratna prednja svjetla nemaju šta da traže na jednom Poršeu koji treba da asocira na 911.Okrugla su klasična, bezvremenska i nema potrebe da se mijenjaju.I zadnju led traku bi trebalo spustiti nešto niže, ovako je previsoko.

Sion

„Kompaktni krosover “ Sve je iskasapljeno…