1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen spreman da se odrekne motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Volkswagen spreman da se odrekne motora sa unutrašnjim sagorevanjem
0

Volkswagen spreman da se odrekne motora sa unutrašnjim sagorevanjem

561
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen usmerava investicije u elektrifikaciju. 

Izvršni direktor nemačke marke, Ralf Brandšteter, potvrdio je da Volkswagen neće stvarati novu generaciju motora sa unutrašnjim sagorevanjem. „U ovom trenutku, ne očekujem da bude plasirana potpuno nova porodica SUS agregata“, naveo je prvi čovek germanskog brenda.

No, to ne znači da će u potpunosti obustaviti ulaganje i razvoj termičkih pogonskih jedinica. Aktuelni motori će i dalje biti predmet usavršavanja. „Nastavićemo da razvijamo trenutne agregate kako bi bili što efikasniji i kako bi prošli nove standarde odnosno Euro 7 norme“, kazao je Brandšteter.

On je dodao da će Volkswagen morati još neko vreme da prodaje automobile koji koriste benzinske i dizel motore. Još ranije, Brandšteter je najavio da će nekolicina modela, na čelu sa Golfom i Passatom, defitinivno dobiti novu generaciju, koja će se oslanjati na unapređene plug-in hibridne sklopove sa mogućnošću da pređu 100 km u EV režimu vožnje.

Volkswagen planira da dodatno uveća investicije u elektrifikaciju. Očekuju da će do 2030. godine čak 70% prodatih vozila te marke u Evropi otpasti na električne modele.

Ostaje da se vidi da li će Volkswagen prestati i da proizvodi SUS motore, jer su najvažniji proizvođač istih u čitavoj grupaciji okupljenoj oko tog brenda. Agregatima snabdevaju i druge marke poput Škode i Seata. Moguće je da će češka i španska marka dobiti zadatak da vrše montažu nekih SUS pogonskih jedinica.

VW grupacija je ranije najavila da će poslednju platformu za porodicu motora sa unutrašnjim sagorevanjem predstaviti 2026. godine, a tada je njen predviđeni rok trajanja bio 2040. godina. Ipak, sa novim razvojem događaja ovaj plan je pod velikim znakom pitanja.

AutoRepublika 

(561)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments