1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. BMW i5/iNext će posedovati jedan ogromni zakrivljeni integralni displej
BMW i5/iNext će posedovati jedan ogromni zakrivljeni integralni displej
1

BMW i5/iNext će posedovati jedan ogromni zakrivljeni integralni displej

296
1
Podelite sa prijateljima:

Umesto zasebnih displeja, iNext će posedovati jedan ogroman ekran u koji će biti uključen kako klaster instrumentacije, tako i info-zabavni sistem.

U serijskoj formi će verovatno preuzeti naziv BMW i5, tako da će koncept kojeg sada znamo kao iNext biti tehnološka prethodnica bavarske marke. Mada do toga neće zvanično doći pre 2021., Nemci su već sada pokrenuli tizer kampanju, a ono što možemo da vidimo je deo unutrašnjosti kabinskog prostora, koji krasi ogroman displej, koji će dominirati armaturnom tablom.

Pored svega, on će biti zakrivljen i integrisaće instrumentaciju i info-zabavni sistem, tako da je aktuelna konfiguracija s dve separatne jedinice, koja se nalazi u premijum modelima, već sada „zastarela“. Naravno, u potpunosti digitalan, novi ekran će biti orijentisan ka vozaču i napravljen od visokokvalitetnih materijala.

BMW takođe spominje da iz perspektive suvozača, neće biti ni najmanje povezanosti sa panelom instrumentacije.

Bavarska marka nije prva koja će implementirati ekstremno širok displej, jer je Honda to već učinila s električnim gradskim modelom E. Ipak, japanski mališan će korisiti usluge nekoliko individualnih ekrana a ne jednog integralnog.

Honda E enterijer

Električni SUV će se proizvoditi u fabrici u Dingolfingu, a krasiće ga peta generacija električnog pogonskog sistema kompanije, kao i nivo 3 autonomne vožnje. Autonomija bi trebalo da iznosi preko 600 kilometara po WLTP ciklusu.

AutoRepublika

 

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
TNT

Logična i očekivana evolucija. Još malo, pa ide izbacivanje volana, pa će onda svi putnici moći lepo da uživaju u gledanju reklama na velikom, centralnom displeju dok ih autonomni automobil na struju prevozi ka destinaciji… FUJ!