1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Kinezi objavili slike produženog Volkswagena Tiguana L Proa i limuzine Magotana
Kinezi objavili slike produženog Volkswagena Tiguana L Proa i limuzine Magotana
2

Kinezi objavili slike produženog Volkswagena Tiguana L Proa i limuzine Magotana

167
2
Podelite sa prijateljima:

Treća generacija popularnog Volskwagena Tiguana predstavljena je u septembru prošle godine, ali je tada za evropsko tržište prikazana standardna verzija sa normalnim međuosovinskim rastojanjem. Međutim, druga generacija Tiguana je takođe imala produženu verziju pod nazivom Allspace, a u Severnoj Americi se samo ovaj elongirani Tiguan sa dužim međuosovinskim rastojanjem prodaje i to bez dodatnih sufiksa.

U Kini je situacija komplikovanija: izduženi Tiguan L i Tiguan X u obliku kupea se proizvode lokalno, a tamo se uvoze i obični evropski modeli. A sada je u Kini pripremljen novi krosover Volkswagen Tiguan L Pro. Još nije zvanično prikazan, ali zahvaljujući patentnom zavodu imamo na uvid fotografije i neke karakteristike.

Kao što ime govori, novajlija ponovo ima produženo međuosovinsko rastojanje: 2.791 mm u odnosu na 2.681 mm kod evropskog Tiguana. To jest, u poređenju sa prethodnom generacijom, ovaj parametar se nije promenio. Krosover je dugačak 4.735 mm, širok 1.859 mm (+9 mm u odnosu na prethodnika) i visok 1.682 mm (+20 mm). Spolja, Tiguan L praktično ponavlja dizajn svog već predstavljenog kratkog brata. Kao i u Evropi, biće ponuđen izbor između dve opcije spoljašnjeg dizajna – standardne i „sportske“ linije R.

 

Unutrašnjost kineskog Tiguana još nije prikazana, ali, kao i u slučaju eksterijera, unutrašnjost sa pet sedišta nalik na evropski krosover sa selektorom menjača na volanu i ekranom medijskog sistema dijagonale do 15 inča. Do sada je u sertifikatu naveden samo jedan motor 2.0 turbo u dve opcije snage (184 ili 220 KS), iako u Evropi postoje modifikacije sa benzinskim motorom 1.5 TSI, dizelom i hibridnom verzijom.

Benzinsko-električna modifikacija će se verovatno pojaviti u Kini, jer je ima i Tiguan druge generacije, koji se neće povući sa tržišta i prodavaće se neko vreme paralelno sa novim Tiguanom. O tome svedoči tradicionalni sufiks Pro u takvim slučajevima.

Ali na globalnom tržištu, verzija sa dužim međuosovinskim rastojanjem se suočava sa zabunom u imenima. Na kraju krajeva, još u leto, brojne publikacije su objavile da će izduženi SUV sa unutrašnjosti od sedam sedišta dobiti svoje ime, Tayron. Krosoveri sa ovim imenom su već poznati u Kini, proizvodi ih zajedničko preduzeće FAW-Volkswagen, ali će u Evropi novi Tayron postati zamena za model Tiguan Allspace. Istovremeno, u Severnoj Americi, jedina verzija Tiguana sa dužim međuosovinskim rastojanjem trebalo bi da zadrži svoje ime.

Pored poznatog krosovera, nova generacija limuzine Volkswagen Magotan bila je u bazi podataka kineskog zavoda za patente. Do sada se evropski Passat proizvodio i prodavao pod ovim imenom u Kini. Ali u samoj Evropi, novi Passat B9 je debitovao isključivo u karavanskom formatu. Za Kinu, VW je i dalje pripremio tradicionalni četvorovratni model.

 

Novi Magotan je dugačak 4.990 mm, širok 1.854 mm i visok 1.487 mm, a međuosovinsko rastojanje mu je 2.871 mm u odnosu na 2.841 mm za novi „juro“ Passat. Odnosno, Magotan se od njega razlikuje ne samo po zadnjem delu karoserije, iako su oba automobila, naravno, izgrađena na istoj platformi MQB.

Za sedan je najavljen motor 2.0 turbo snage 220 KS; ostale tehničke karakteristike još nisu obelodanjene. Zvanična premijera modela Tiguana L Pro i Magotana trebalo bi da se održi u narednim mesecima.

AutoRepublika

(167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Magotan-lepotan.

MRN

„Krosover je dugačak 4.735 mm“
Produžena verzija Za Kinu ?

Pa, Mazda CX-60 je duža ( pa i u Evropi )