1. Home
  2. Vesti
  3. Salon automobila u Ženevi ne odustaje od tradicionalne forme
Salon automobila u Ženevi ne odustaje od tradicionalne forme
0

Salon automobila u Ženevi ne odustaje od tradicionalne forme

140
0
Podelite sa prijateljima:

Organizatori manifestacije u švajcarskom gradu ne žele da napuste dosadašnji koncept auto-salona.

Nije nikakva tajna da su auto-saloni u krizi, jer osećaju na plećima pritisak interneta i drugih promena kako van, tako i u samoj automobilskoj industriji. Nekolicina salona je već najavila velike promene sa fokusom ne samo na vozilima, već i na drugim oblastima.

IAA koji će početi kroz nekoliko dana je prvi takav događaj u Evropi još od otkazivanja ženevske fešte prethodne godine. Dakle, publika, ali i novinari, željni su jednog auto-salona na tlu Starog kontinenta.

Organizatori iz bavarske prestonice najavili su da će postojati “plava traka” štandova kroz ceo grad, gde će zapravo biti izloženi razni oblici električne mobilnosti. Šta više, zainteresovani će moći da odmah isprobaju niz električnih prevoznih sredstava, pre svega onih koji spadaju u red mikro mobilnosti, raznih baterijskih sprava – trotineta, dvotočkaša, skejtova, itd…

Istovremeno, stižu vesti iz Ženeve. Tamošnji salon neće menjati svoju formu, ostaju verni fokusu na automobil. Sandro Meskita, direktor ženevskog auto-salona odbacio je mogućnost prezentacije raznih električnih gedžeta.

“Fokus je na automobilu, potrebna nam je platforma za automobil”, rekao je Meskita. On je dodao da organizatori nisu protiv promena, ali da to mora biti modernizacija, a ne kompletna izmena.

U doba kada je mnogo optužbi upereno protiv automobila, lepo je videti da neko staje u njegovu odbranu.

AutoRepublika 

(140)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments