1. Home
  2. Vesti
  3. Nemački železničari pazare kineske električne autobuse za sopstvene potrebe
Nemački železničari pazare kineske električne autobuse za sopstvene potrebe
0

Nemački železničari pazare kineske električne autobuse za sopstvene potrebe

188
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački gigant iz oblasti usluga transporta Deutsche Bahn je uglavnom angažovan u segmentu železničkog saobraćaja, ali ako potrebe nametnu, neće se libiti ni da pruži usluge javnog gradskog prevoza, pa je za tu delatnost osposobljena posebna autobuska divizija nazvana DB Regio Bus. Upravo za ovaj entitet su i nabavljeni kineski električni autobusi o kojima večeras izveštavamo.

Teškaši koji su pojačali vozni park germanske firme su kineske proizvodnje. Radi se o modelima koji su već stekli popularnost u više evropskih država, i koji su označeni sa BYD eBus.

Početkom jeseni 2019. godine je, od strane lokalnih samouprava rurskih gradova, ugovorena isporuka 22 primeraka  BYD-ovih električnih autobusa eBus, pri čemu je prvi kontigent isporučen u januaru prošle godine, dok je ostatak pristigao nedavno. Ovaj model autobusa se izrađuje u više modifikacija, ali se ovaj put DB Regio Bus opredelio za 12-metarske baterijske, polu-niskopodne primerke s dvoja vrata. Svaki model je opremljen baterijama ukupnog kapaciteta 422 kWh. To je dovoljno da bi se dostigla autonomija koja prevazilazi cifru od 350 kilometara.

Nova isporuka će obuhvatiti pet jedinica električnih autobusa koji će se zaputiti na radne zadatke u mestu Etlingen, dok će celokupni ugovoren kontigent biti isporučen pre početka leta, prema slovu sklopljenog dogovora u pisanoj formi. Pored aktuelnih čvrsto ugovorenih obaveza, napravljen je i okviran sporazum o tome da će se nastaviti s nabavkom kineskih električnih autobusa za potrebe prevoza radnika na nemačkoj železnici.

AutoRepublika

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments