1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Luksuzan Duster slikan u Indiji
Luksuzan Duster slikan u Indiji

Luksuzan Duster slikan u Indiji

1.86K
0
Podelite sa prijateljima:

Ali, vlasnici Dacije ne bi trebalo da se uzbuđuju previše, jer ovde je u pitanju Renault, da šalom počnemo sladunjavu vest. Transformacija serijske verzije Renaulta Dustera je izvršena u Indiji, uz instant zapažanje da je broj izvršenih modifikacija toliki da je na granici da dovede vozilo do neprepoznatljivosti. 

Tjuner je posebno radikalan bio prilikom redizajna nosa krosovera, pa je tako isparila maska hladnjaka dok su farovi izmešteni. Umesto njih su u stvari postavljeni okviri za prednje „fenjere“, dok je prednja tablica pričvršena pri vrhu odbojnika.

Primetićete da fotografija stražnjice ovog konkretnog Dustera nema, ali to je zato što, začudo vlasnik nije ni dirao taj kraj vozila, dok je jedan od korisnika Fejsbuka komentarisao da mu ovaj Duster ionako „liči na lika iz filmskog serijala Ratovi zvezda“.

Ako je istina da krma Dustera nije šminkana, onda se za kabinu može s punim pravom ustvrditi da je prošla kroz tretman strateške hirurgije. Sedišta, kao i obruč upravljača su presvučeni kožnim materijalom, uz opasku da je bež koša proštepana na sličan način kao što je to kod prestižnih nemačkih limuzina. Vlasnik nije štedeo ni na plafonu, pa je i on obrađen u sličnom maniru.

Pored muzičkog sistema marke Focal, inače poznate i po tome što sarađuje s grupacijom PSA, tu su i drveni umeci na vratima, centralnoj konzoli i oko ručice menjača.

Naš Duster poseduje i stakleni panoramski krovni otvor, a tu ji displej osetljiv na dodir. Jasno, ne može se skriti činjenica da je sve ovo kalemljeno, odnosno da se radi o improvizaciji, a ne nekakvom kvalitetno izvedenom poduhvatu od strane vrhunskih profesionalaca.

Bitno je dodatno akcentirati da je modifikovani primerak Dustera izrađen za lokalno tržište. U takvoj konfiguraciji se nudi samo Indijcima, pa iako nam je žao tog naroda, treba barem reći da je sreća što se kao takav ne nudi nigde drugde. Naime, indijski Duster je za razliku od evropskog koji je tada bio „vlasnik“ tri zvezdice s bezbednosnih testova, zaslužio nula zvezdastih simbola. Čak ni vazdušni jastuk suvozača nije deo standardne opreme.

Ako je za utehu, ovaj krosover je lansiran 2017. godine, i kada bude inoviran, izvesno je da će biti unapređenih sigurnosnih karakteristika, čak i za zlosrećnu Indiju.

AutoRepublika

(1863)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments