1. Home
  2. Vesti
  3. Velika Britanija: Razmatra se most ili tunel između Severne Irske i Škotske
Velika Britanija: Razmatra se most ili tunel između Severne Irske i Škotske
0

Velika Britanija: Razmatra se most ili tunel između Severne Irske i Škotske

254
0
Podelite sa prijateljima:

Vlada Velike Britanije na čelu sa Borisom Džonsonom naredila je da se sprovede studija izvodljivosti stvaranja putne linije drumskog saobraćaja između Severne Irske i Škotske. 

Džonson veruje da bi ovakva drumska spojnica pomogla privredi oba navedena dela Velike Britanije, kao i da bi se tako ubrzao oporavak nakon krize koju je donela pandemija korona virusa. Još uvek nema zvaničnih podataka o tome koliko bi mogao da košta jedan ovakav ozbiljan projekat, ali BBC navodi da bi to moglo biti između 15 i 20 milijardi funti.

Sve je to deo širih napora vlade premijera Džonsona koja je sebi dala zadatak da unapredi putnu mrežu u Britaniji koja je godinama zanemarivana. Odvojeno je 20 miliona funti za popravke i usavršavanje prometnijih putnih pravaca u UK. Premijer navodi da je želja da se drastično poboljša „panbritanski“ transport, te da se delovi zemlje još bolje povežu.

No, Džonsona zanimaju i drugi oblici saobraćaja u samoj Britaniji. Navodi da se razmatraju opcije za dalje promene poreskih obaveza za avio kompanije koje bi obavljale između delova Velike Britanija, a tu je i železnica. Džonson navodno želi da se obnovi i usavrši pruga severno od Njukasla sve do Glazgova. Te da bi vremenski interval potreban za putovanje od Glazgova do Londona postao značajno kraći.

AutoRepublika 

(254)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments