1. Home
  2. Vesti
  3. Daimler prodao više od 500.000 teških komercijalnih vozila (2018.)
Daimler prodao više od 500.000 teških komercijalnih vozila (2018.)
1

Daimler prodao više od 500.000 teških komercijalnih vozila (2018.)

500
1
Podelite sa prijateljima:

Daimler Trucks je objavio da je zabeležio rekodnu prodaju u 2018. godini sa preko 500.000 isporučenih jedinica marki Mercedes-Benz, FUSO, Freightliner, Western Star, Thomas Built Buses i BharatBenz. To je za oko 30.000 jedinica više u poređenju sa periodom od godinu dana ranije, a prodaja je posebno impresivna bila na američkom tržištu.

Naime, brendovi Freightliner, Western Star i Thomas su zabeležili rast prodaje od 15% i sa 172.000 isporučenih primeraka kontrolišu čak 38% tržišta u takozvanim Klasama 6-8. Posebno popularnim se pokazao Freightliner New Cascadia sa preko 76.000 prodatih jedinica od kada je debitovao krajem 2016. godine.

Daimler takođe napominje da trenutno testira električnu verziju većeg kamiona eCascadia dok su prve jedinice manjeg električnog kamiona eM2 već isporučene mušterijama. Thomas i FUSO takođe trenutno razvijaju električne autobuse.

Prodaja je bila odlična i u Aziji sa 147.900 vozila (rast od 12%). To se posebno odnosi na brend FUSO, dugogodišnjeg lidera u Japanu i Indoneziji, dok je indijska divizija zabeležila rast prodaje od 35%.

Daimler je polovični vlasnik kineskog brenda Beijing Foton Daimler Automobitve (BFDA), a od kada je saradnja zasnovana, preko 580.000 Mercedesa je proizvedeno za najveće tržište komercijalnih vozila na svetu.

Južna Amerika je takođe zabeležila rast od 26%, a Evropa je u plusu od samo 4%. Mercedes je, prema očekivanju, najpopularniji brend na Starom kontinentu sa 76.200 isporučenih vozila prošle godine, a proizvođač očekuje da će novi Actros samo povisiti navedenu cifru.

AutoRepublika

(500)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator