1. Home
  2. Vesti
  3. Chrysler 300 će preživeti, ali u drugačijem izdanju
Chrysler 300 će preživeti, ali u drugačijem izdanju
3

Chrysler 300 će preživeti, ali u drugačijem izdanju

373
3
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je čak sedamnaest godina od kada je Chrysler ponovo oživeo moderno izdanje modela 300, i po većini karakteristika on predstavlja jednu od ultimativnih američkih limuzina. Definitivno pokazuje svoje godine, ali za sve one koji žele automobil sa četvoro vrata dopadljivog izgleda, sa visokom dozom udobnosti i tihom i mirnom vožnjom, i sve to za pristojnu cenu, teško da postoji mnogo boljih izbora. Upravo su to razlozi zašto je jedan od njih završio u mojoj garaži protekle godine.

Limuzina se jako malo izmenila od kada je počela da stiže u izložbeno-prodajne salone još 2005. godine, a tokom spomenutog vremena, uglavnom su nestali oni originalni detalji pozajmljeni sa Mercedesa i sa izuzetkom par komponenata zadnjeg ogibljenja, na njemu je sve američko. Zašto bi neko na tržištu neko ostavio automobil toliko dugo godina? Najviše iz razloga što se barem do nedavno odlično prodavao, a tokom poslednjih sedamnaest godina je isporučeno 1,3 miliona primeraka.


Ali svemu šta je lepo mora da dođe kraj i Stellantis trenutno radi na zameni. I to ne samo za sedan 300, već i za njegove mehaničke blizance pod imenim Dodge Charger i Challenger. Američka divizija globalne firme nam je već nagovestila da nema u planu da se povuče iz ove kategorije, ali naravno da nastavlja s električnim pogonom.

Za limuzinu s indeksom 300 se pričalo da će nestati sa tržišta do 2024. godine da bi se oslobodio prostor za nove krosovere, ali sada kolege sa australijskog sajta Drive kažu da to ipak neće biti slučaj. Naime, „kenguri“ se pozivaju na „bliske izbore“ i tvrde da će zamena za Chargera i Challengera debitovati 2024. godine, a naslednik modela 300 ćemo videti dve godine kasnije.

Poznato je da ova oznaka uživa u velikom ugledu zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji (posebno onoj iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka), pa samim tim Chrysler planira ponovo da je koristi. Drive zatim navodi da će biti korišćena Stellantisova platforma za električne modele nazvana STLA Large i da bi budući e-300 (ako se tako bude zvao) imati autonomiju od preko 800 kilometara.


Ova vest je dočekana sa oduševljenjem od svih nas koji nikako ne volimo krosovere, i koji planiramo da nastavimo da vozimo limuzine. Naravno, pod uslovom da je istinita, posebno zato što je prvi čovek Stellantisa Karlos Tavarez ranije pričao da će budući Chrysler biti neprepoznatljiv. Kompanija inače planira da lansira svoj prvi model na struju do 2025. godine, a da tri godine posle toga prodaje samo električne četvorotočkaše.

Šta da kažem osim, „kenguri, nadam se da ste u pravu“…

AutoRepublika

(373)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

posle ovih vesti
lakše se diše

Iznogud Časni

Biće prepakovana Lancia 🤪😁

Matija

Nije lose ali voleo bih vise muscle car ukusa u njegovom dizajnu.