1. Home
  2. Vesti
  3. Bajkoviti Mercedes-Benz CLS umiven
Bajkoviti Mercedes-Benz CLS umiven
0

Bajkoviti Mercedes-Benz CLS umiven

512
0
Podelite sa prijateljima:

Aktuelni Mercedes-Benz CLS je premijerno prikazan krajem 2017. godine, pa se čini da je isuviše rano za neki ozbiljniji hiruški tretman. Pa ipak, Švabe su odlučile da prelepom kupeu s četvoro vrata dodele neke sveže dizajnerske detalje. Daimler je za promociju seta sitnijih izmena izabrao početak prezentacije CLS-a za modelnu 2021. godinu. 

Ako izuzmemo okolnost da je kupcima omogućen širi izbor boja karoserija, onda se može reći da je izgled spoljašnosti kupea s parom vrata viška, ostao identičan. Međutim, da ne bude sve tako površno, što se modifikacija tiče, pobrinuli su se inženjeri kompanije koji su revidirali paletu pogonskih jedinica. Pride, u kabini je prikazan i novi, moderniji multimedijalni sistem.

Mercedes-Benz CLS – zadnjica i bok

Neko će se verovatno zapitati „kakav crni novi info-zabavni sistem, nije li MBUX dovoljno nov“, ali u tome i jeste poenta. Naime, CLS je bio praktično poslednje prikazani savremeni Mercedes koji je koristio stari multimedijalni sistem Command. Podsetićemo da je moderan MBUX kompleks debitovao početkom 2018. godine, na novom kompaktu iz Štutgarta/Kečkemeta, to jest na A klasi.

Poslednji model trokrake zvezde koji se može podičiti MBUX sistemom jeste osvežena E klasa, a evo ga sada i u CLS-u. Uprkos novom softveru, ekran dijagonale 12,3 inča je ostao identičan, iako je u međuvremenu postao osetljiv na dodir. Jedan od oku vidljivih detalja po kojima se raspoznaje nova multimedija, jeste i drugačija površina osetljiva na dodir, na centralnom tunelu. Na taj način, nekadašnji rotacioni taster Commanda, je ispraio iz kabine.

Trolitarski dizel motor kodne oznake OM 656 koji se nalazi pod haubom verzije CLS 400 d 4Matic sada razvija 330 konjskih snaga, umesto nekadašnjih 340, dok je najviši obrtni moment ostao neizmenjen (700 Nm).

Mercedes-Benz CLS – enterijer

Osavremenjen autopilot je sada u stanju da samostalno ponovo pokrene automobil koji se prinudno zaustavio, ukoliko je prekid kretanja vozila trajao kraće od jednog minuta, dok je i sistem autonomnog kočenja u kritičnim situacijama unapređen i u stanju je da detektuje prepreke i prilkom skretanja iz suprotnog pravca ulevo. CLS je dobio i svežiji sistem za prepoznavanje prepreka u mrtvom uglu, pa vozač sada dobija obaveštenje i o opasnosti koja vreba ako poželi da otvori vrata u zao čas.

Prodaja je već krenula na evropskim tržištima. Pored toga, Mercedes je najavio da će u prvoj polovini 2021. godine, CLS proći kroz proces temeljnog zatezanja bora što će doneti i revidiran izgled automobila, ali i dalja unapređenja u pogledu raspoloživih pogonskih sklopova.

AutoRepublika

(512)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments