1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes najavljuje novu hibridnu performantnu perjanicu
Mercedes najavljuje novu hibridnu performantnu perjanicu
0

Mercedes najavljuje novu hibridnu performantnu perjanicu

245
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački hibridni sedan doneće fantastične performanse. 

Mercedes za sada mudro ćuti kada je reč o finalnim brojkama, ali je jasno da se radi o vrlo potentnom vozilu. Mercedes-AMG GT73e biće ujedno i kruna ponude kod performantnih automobila i smestiće se iznad GT63 S.

Podaci su i dalje pod velom misterije. Nemački proizvođač potvrdio je da će ovaj model koristit V8 biturbo agregat, ali ne znamo koliko će „grla“ taj motor isporučivati. Reč je o pogonskoj jedinici koja samostalno pogoni veći broj četvorotočkaša Mercedesa, no ovde je u paru sa jednim elektromotorom.

Britanski Autocar, najstariji automobilski časopis na svetu, veruje da će elektromotor dostavljati 150 kW i 363 Nm. Tako bi prema njihovoj proceni budući GT73e moći da računa na minimalno 600 kW i 1.000 Nm. Dakle, zaista mamutske cifre, pogotovo jer se ne radi o superautomobilu ili hiperautomobilu.

Kada je reč o performansama, i ovde je sve u sferi nagađanja. Veruje se da će nadolazeći hibridni supersedan biti u stanju da obavi juriš do „stotke“ za manje do 3 s, dok bi maksimalna brzina trebalo da iznosi više od 320 km/h. Naravno, snaga će se prenositi na sve točkove, i to putem devetostepenog automatskog menjača.

Mercedes je potvrdio da je posebno poradio na sistemu za rekuperaciju energije, odnosno da je isti unapredio. Kako se radi o plug-in hibridnom vozilu, trebalo bi da ima mogućnost i vožnje uz upotrebu samo električne energije. No, ni informacije o dometu u EV režimu još nisu dostupne.

Ne postoje jasni podaci ni oko toga kada će Mercedes-AMG GT73e debitovati. Ipak, nemački mediji veruju da će se premijera odigrati negde u maju, a da će prodaja startovati u avgustu/septembru ove godine.

AutoRepublika 

(245)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments