1. Home
  2. Vesti
  3. Iako teža osnovna Chevrolet Corvette do stotke ubrzava za 2,8 sekunde
Iako teža osnovna Chevrolet Corvette do stotke ubrzava za 2,8 sekunde
0

Iako teža osnovna Chevrolet Corvette do stotke ubrzava za 2,8 sekunde

410
0
Podelite sa prijateljima:

Chevrolet je pre nekoliko meseci debitovao s potpuno novom, osmom generacijom modela Corvette. Iako je već najavljeno da će proizvodnja kasniti zbog trenutnog štrajka zaposlenih, Corvette na papiru oduševljava. Reč je o prvom serijskom modelu u 66-godišnjoj istoriji koji pruža centralno postavljen agregat čime bi performanse trebale biti zavidne.

Tokom zvanične promocije američki gigant nije želeo da otkrije previše tehničkih podataka sa izuzetkom onoga da je standarni motor 6,2-litarski sa 490 konjskih snaga. Međutim, sada su na red stigle i test vožnje, a novinari uglednog Car & Driver magazina su zaključili da je novitet sa Z51 Performance paketom opreme teži za oko 90 kilograma u poređenju sa prethodnikom.

Corvette se tokom testa zaustavila na težinskoj cifri od 1,641 kilogram, a veruje se da ključni razlog leži u menjaču. Naime, prethodni model se mogao naručiti i sa sedmostepenim manuelnim menjačem, što nije slučaj sa modelom za 2020. godinu. Novi motor, iako identične zapremine kao prethodnik, je doneo i rast snage za 35 “konja“ pa je sigurno dodao koji kilogram na ukupnu težinu, a treba spominuti da je Corvette generalno dobila na dimenzijama.

Ipak, i pored dodatne težine, performanse su impresivne pa je Car & Driver uspeo da zabeleži ubrzanje do 100 km/h za samo 2,8 sekundi, što je fantastična cifra za bazni model. U slučaju prethodnika, čak i najmoćniji model iz ponude ZR1 je bio za 0,2 sekunde sporiji, pa možemo očekivati još bolje rezultate kada stignu performantniji modeli trenutne generacije američke legende.

AutoRepublika

(410)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments