1. Home
  2. Prezentacije
  3. Karma GS-6 je Revero, samo sa 50 hiljada dolara nižom cenom!
Karma GS-6 je Revero, samo sa 50 hiljada dolara nižom cenom!
0

Karma GS-6 je Revero, samo sa 50 hiljada dolara nižom cenom!

657
0
Podelite sa prijateljima:

Hibridni supersedan Karma Revero GT je ništa drugo do unapređena verzija neuspešnog modela Fisker Karma koji američka kompanija Karma Automotive proizvodi od 2017. godine. Do sada su uspešne epizode bile više nego skromne jer je automobil isporučivan u kontigentima skromnijim od hiljadu primeraka na godišnjim osnovama.

Međutim, konstruktori ne odustaju, a čini se neograničena finansijska sredstva kineskog porekla takvu strategiju i podržavaju, pa je predstavljen novitet koji bi trebalo da rasplamsa oganj potražnje.

Limuzina Karma Revero GT je preimenovana. Od sada će se zvati Karma GS-6, dok je ime Revero rezervisano za buduće, luksuznije i naprednije modele. Automobil sam po sebi, nije menjan. I dalje koristi sekvencijalni hibrid. Pogosnki sklop se sastoji od 1,5-litarskom turbobenzinskog motora koji je razvio BMW i koji funkcioniše u ulozi agregata, dok su dva elektromotora montirana na zadnju osovinu.

Ukupna snaga limuzine iznosi 542 „konja“, dok je trakciona baterija kapaciteta 28 kW/h, što je dovoljno za 129 kilometara bešumne autonomije. Imajući u vidu postojanje motora s unutrašnjim sagorevanjem, odnosno generatora u ovom slučaju, ukupan domet s jednim „tankovanjem“ energenata iznosi 579 kilometara.

Karma GS-6 se nudi u više modifikacija koje se razlikuju uglavnom samo po ponuđenoj opremi i dekoru. To su verzije: Standard, Luxury i Sport.

Varijanta s oznakom Sport predstavlja bivši Karma Revero GTS, pa takođe poseduje nezavisne kontrolne jedinica za električni motor, zahvaljujući primenjenoj funkciji vektorske kontrole pogonske sile. Ukratko, s izuzetkom različitih koloritnih i kozmetičkih šema, sve ostaje isto. Doduše, i izuzev cena.

Ovde smo sada došli i do glavne „cake“ u vezi s ponudom noviteta. U pitanju je nesvakidašnji izliv velikodušnosti proizvođača koji za preimenovani sedan Karma GS-6 traži 84 hiljade američkih dolara, dok Karma Revero GT i dalje košta najmanje 135 hiljada zelembaća!

Avaj, nemamo obrazloženje iz kompanije otkud odjednom takvo milosrđe, niti zašto je toliki „popust“ odobren. Treba napomenuti da je i buduća čisto električna alternativa modela Karma GSe-6 (ranije znana kao Revero GTE ) još dostupnija u cenovnom smislu, pa će koštati najmanje 79.900 dolara. Takav sedan će biti prezentovan nešto kasnije.

AutoRepublika

(657)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments