1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Novi hiperautomobil Hongqi S9 „by Valter de Silva“ (VIDEO)
Novi hiperautomobil Hongqi S9 „by Valter de Silva“ (VIDEO)

Novi hiperautomobil Hongqi S9 „by Valter de Silva“ (VIDEO)

282
0
Podelite sa prijateljima:

Automobilski dizajn nikako da se reši Valtera De Silve. Čuveni Italijan već ima sedamdeset godina, a nakon napuštanja koncerna Volkswagen, što se dogodilo 2015. godine, latio se ženske obuće. Ali, samo dve gdoine kasnije je započeo saradnju sa studijom EDAG, dok je 2020. osnovao kompaniju Walter De Silva & Partners, čiji je cilj bio ponovni angažman u automobilskoj industriji.

Valtera de Silvu je potom angažovao zajednički poduhvat Silk-FAW, osnovan takođe prošle godine. Osnivači kompanije su, kako i samo ime kaže kineski koncern FAW i neka italijanska kompankija Silk EV, angažovana na projektima razvoja novih električnih vozila od 2018. godine.

I sada je pred nama prvi rezultat, plod saradnje ovog trougla. Na Salonu automobila u Šangaju je predstavljen hiperautomobil Hongqi S9.

Više puta smo pisali, pa verujemo da ćete se setiti o marki Hongqi (prevedeno na srpski: Crvena zastava). U pitanju je brend koji kontroliše carstvo FAW, i koji se sastoji od palete vozila namenjenoj upotrebi od strane vlade kineske republike i drugih visoko pozicioniranih državnih organa, što će reći da pripadaju premijum segmentu. Ima tu i modela za „običan“ bogati narod. Ipak, do sada su Hongqi nije nudio, ali jeste sanjao, sopstveni sportski automobil.

Prva generacija kupea Hongqi S9 je debitovala na Salonu automobila u Frankfurtu 2019. godine, ali taj prototip i nije bio nešto prelep. Međutim, novi kupe je dizajnirao, od naslova pa nadalje pominjani, Valter de Silva, i priča je ovaj put s estetske strane bitno različita!

Model za 2021. godinu s ozankom Hongqi S9 poseduje potpuno drugačiju karoseriju izrađenu od plastike. Zadnji prepust je dugačak, blatobrani su prilagodljivi, dok se i vrata otvaraju tako što se podižu.

Plastika ojačana ugljeničnim vlaknima, iliti kako bi naši stručnjaci rekli „karbon fiber“, je naširoko korišćen prilikom izrade karoserije. Dimenzije guma su sledeće: 275/30 ZR21.

Međutim, doprinos italijanske firme Silk EV još uvek nije očigledan jer su deklarisani tehnički parametri na istom nivou na kom su bili i pre dve godine. Kupe Hongqi S9 poseduje hibrdni pogonski sklop koji se sastoji od četvorolitarskog turbo V8 motora koji radi u tandemu s električnim motorom. Ukupna snaga pogonskog sklopa iznosi fascinantnih 1.400 „konja“. Ubrzanje do „stotke“ traje samo fantastičnih 1,9 sekundi, dok je maksimalna brzina impresivnija od 400 km/h.

Opet, nema informacija o nastupu Hongqijevog hiperautomobila na tržištu, ali rad na projektu se nastavlja, i sasvim je očigledno da FAW neće odustati, i ostaviti posao nedorečenim.

Pogledajte video klip.

AutoRepubilka

(282)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments