1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Suzuki Swift stiže naredne godine
Novi Suzuki Swift stiže naredne godine
0

Novi Suzuki Swift stiže naredne godine

267
0
Podelite sa prijateljima:

Kako pišu japanski stručni mediji maleni heč dobiće novu generaciju sredinom iduće godine.

Prema navodima tamošnjih automobilskih novinara, novi, peti po redu Swift, trebalo bi da koristi drugačiju platformu od aktuelnog izdanja, ali je i dalje pod znakom pitanja da li će to biti potpuno nova arhitektura ili nekakva unapređena verzija postojeće.

Kada je reč o motorizaciji, dobro poznati 1,2-litarski atmosferski benzinac sa četiri redno postavljena cilindra ostaje u upotrebi, no neizvesno je ko će mu praviti društvo. Sigurno je da će biti dostupan i sa tehnologijom blagog hibrida, što bi trebalo pozitivno da se odrazi na performanse i potrošnju goriva odnosno emisiju štetnih gasova.

Peta iteracija Swifta zadržaće u ponudi i Sport izdanje, odnosno hot heč varijantu. Suzuki će dodatno poraditi na 1,4-litarskom turbo benzincu koji pogoni ovaj model, sve u cilju stvaranje veće rafiniranosti agregata, ali se očekuje i da se uveća potentnost ove pogonske jedinice. Podsetimo, aktuelni Swift Sport raspolaže sa 138 ks i 230 Nm, te je jasno da će naredni model morati da ponudi više od toga. Novi Swift Sport trebalo bi da se pojavi 2023. godine.

Kada je reč o dizajnu, sigurno je da neće biti nekih drastičnih promena, te može doći od evolutivnih promena u stilu, ali ništa isuviše naglašeno.

Suzuki je pre samo pet meseci predstavio svoj osveženi Swift za evropsko tržište, no očito je da je to u cilju produžavanja tržišne karijere trenutnog izdanja i pripreme terena za dolazak potpuno nove generacije.

AutoRepublika 

(267)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments