1. Home
  2. Prezentacije
  3. Premijera: Porsche 911 GT3 (GALERIJA)
Premijera: Porsche 911 GT3 (GALERIJA)
0

Premijera: Porsche 911 GT3 (GALERIJA)

194
0
Podelite sa prijateljima:

Fantastično izdanje nove iteracije 911-ice stiglo je u popularnoj GT3 varijanti. Novi 911 GT3 prevazilazi po performansama ne samo svog prethodnika, već i nekadašnji 911 GT3 RS. 

Kao što je to slučaj bio i sa prošlom iteracijom, 911 GT3 vizuelno se značajno razlikuje u odnosu na ostatak game, pre svega po nizu detalja u eksterijeru koji za cilj poboljšanje aerodinamičnosti vozila. No, ovaj put Porsche kao da je nadmašio samog sebe, pa je predstavljeni automobil verovatno i najekstreminiji model te marke po ovom pitanju koji smo do sada imali priliku da vidimo.

Na prednjem delu vozila vidimo niz otvora namenjenih za bolje strujanje vazduha i hlađenje određenih komponenti automobila, dok pozadi dominira veliki spojler. Porsche navodi da je unapredio ogibljenje za novu iteraciju 911 GT3, a posebna briga se vodila o masi vozila. Tako su pojedini elementi potpuno izrađeni od ugljeničnih vlakana, kao što su recimo hauba i krov.

Nemačka marka ostaje verna tradiciji, pa ovaj model pokreće šestocilindarski atmosferski bokser agregat radne zapremine četiri litra. Pogonska jedinica isporučuje 510 ks i 469 Nm, i u stanju je da se „zavrti“ do ogromnih 9.000 o/min. Kao i nekadašnji model, i ovaj 911 GT3 je dostupan sa manuelnim menjačem sa šest stepeni prenosa, kao i sa PDK transmisijom.

Kako to izgleda prevedeno u performanse? Nova generacija 911 GT3 u stanju je da obavi sprint do „stotke“ za samo 3,4 s, dok je maksimalna brzina ograničena na ogromnih 320 km/h sa manuelnim menjačem, dok vozila sa PDK kutijom mogu da dostignu nešto manju brzinu – 318 km/h.

Porsche je već poslao prototip 911-ice GT3 na Nirburgring. Zvaničnici kompanije navode da je automobil „preleteo“ Ring za samo 06:59.927, čime je postao jedan od retkih automobila koji su uspeli da završe krug na Zelenom paklu za manje od sedam minuta. Uz to, navode i da je vozilo koristilo gume Michelin Pilot Sport Cup 2R koje je moguće bez ikakvih pravnih problema koristiti i na javnim putevima.

Početna cena za novi Porsche 911 GT3 u Zapadnoj Evropi trebalo bi da iznosi malo više od 192.000 evra, a prvi primerci će biti isporučeni na proleće ove godine.

AutoRepublika 

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments