1. Home
  2. Vesti
  3. Raspuštena ekipa SRT-a…
Raspuštena ekipa SRT-a…
5

Raspuštena ekipa SRT-a…

982
5
Podelite sa prijateljima:

Pa mobilisana na nivou Stellantisa!

Iako je najavljivano da će rađanje Stellantisa doneti siguran nestanak marke Chrysler, prvi šef franko-italo-američke grupacije je u nedavnom intervjuu potvrdio da ovaj brend nastavlja da živi. Umesto gašenja, Stellantis planira da isposluje jačanje Chryslera na prekookeanskom tržištu, što za sobom povlači i odustajanje od plana da se Peugeot nanovo ponudi Jenkijima.

Kako sada stvari stoje, Chrysler je bezbedan, ali dok su sve oči bile uprte u eventualno gašenje ovog imena , dogodilo se da je pod Stellantisom raspušten tim Street and Racing Technology (SRT). Vest je u razgovoru s novinarima lista Mopar Insiders preneo glasnogovornik Stellantisa, kao potvrdu glasina koje su počele da kruže.

Potez ne znači i totalni prestanak rada inženjering dela tima SRT-a. Prema portparolovim rečima, tim je integrisan u globalnim okvirima i sada radi za celu mega-grupaciju.

„Ovaj potez će dovesti do dvostruke korsiti, obezbeđujući da performantni proizvodi grupacije nastave da ispunjavaju najviše standarde i očekivanja klijenata celog spektra marki koje imamo unutar grupacije,“ rekao je portparol kompanije za pomenuti list.

Uz ovo saznanje nema dileme da će marke koje su i do sada koristile usluge tima SRT, a to su Dodge, Ram i Jeep, nastaviti s istom praksom. Pitanje je samo mere u kojoj će SRT raditi i za ostale brendove koji posluju pod kontrolom Stellantisa.

U međuvremenu, preneli smo i vest, tačnije rečenicu izvršnog direktora marke Dodge Tima Kuniskisa koji je naveo da natpunjeni V8 motor Hellcat broji svoje zadnje dane jer će američki brend da se prikloni talasu elektrifikacije.

Da li raspuštanje tima koji se bavi performantnim automobilima ima veze s gornjim navodima? Ko će ga znati, ali činjenica je da cela industrija računa na struju kao na energent i da se u tome posebno ističe PSA grupa, što je verovatno i bilo od velikog značaja za upravu FCA grupacije prilikom donošenja odluke o prihvatanju ponude za spajanje s francuskim divom.

AutoRepublika

(982)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Znaci opet smo u 1971. godini …

Stari Dejan

No comprendo senor

Yankee

Tokom 1960-ih godina su dominirali muscle cars na americkim putevima, gde su se svi takmicili ko ce napraviti mocniji auto. Onda 1971. godine su konacno poceli shvatati izvudne gasove ozbiljno tako da je vecina performantnih auta prakticno nestala sa trzista. Isto i sada, zadnjih 10-ak godina su imali odlicne performantne modele, a sam Dodge je nedavno rekao da motori kao sto je Hellcat uskoro nece moci zadovoljiti izduvne gasove.

Bungi

Ma može V8 od 7000 kubika da zadovolji najstrožije ekološke norme, samo mora biti pogonjem vazduhom pod pritiskom iz komprimovanih boca.?Naravno, sve ima svoj kraj pa i veliki motori, gutači benzina, nažalost.