1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla: Model Y sa sedam sedišta stiže do kraja godine
Tesla: Model Y sa sedam sedišta stiže do kraja godine
0

Tesla: Model Y sa sedam sedišta stiže do kraja godine

142
0
Podelite sa prijateljima:

Šef američkog proizvođača električnih automobila, Ilon Mask, potvrdio je putem društvene mreže Twitter da će Model Y uskoro dobiti verziju sa sedam sedišta. 

Mask je u odgovoru na pitanje jednog od članova mreže Twitter kada se može očekivati Model Y kao sedmosed naveo da će premijera „najvernovatnije“ biti početkom poslednjeg kvartala ove godine.

Ostaje pitanje kako će izgledati konfiguracija sedišta za sedam putnika? Ne tako davno, Tesla je nudio ovu opciju i za Model S, s tim da su poslednja dva sedišta bila okrenuta ka zadnjem delu vozila, suprotno od ostalih. Po svemu sudeći, trebalo bi da se ovakva postavka ponovi i kod Modela Y.

Pomenuti Model Y je automobil za kojeg Mask smatra da će odvesti Teslu na viši nivo kada se govori o prodajnim uspesima. Ovaj krosover baziran je na Modelu 3 sa kojim deli oko 75% komponenata, što je razvoj SUV-a učinilo značajno jeftinijim, ali i samu njegovu proizvodnju. Planirano je da se Model Y za Evropu proizvodi u novoj fabrici Tesle u Berlinu koja je i dalje u izgradnji.

Teslin krosover u Longe Range varijanti prema WLTP protokolu ima domet 505 km, dok Performance verzija raspolaže sa 480 km autonomije.

AutoRepublika 

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments