1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi tizer za novu Škodu Fabiju
Prvi tizer za novu Škodu Fabiju
0

Prvi tizer za novu Škodu Fabiju

280
0
Podelite sa prijateljima:

Češka marka objavila je prvu skicu nadolazećeg modela iz B segmenta. 

Nova Fabia je sigurno jedna od najiščekivanijih premijera ove godine. Škoda je rešila da subkompakt pređe na novu platformu – MQB A0 koju koristi i bratski Polo, kao i niz drugih automobila iz VW grupacije. Prelaz na tu arhikteturu ne samo što će omogućiti Fabiji uštedu u masi, već će biti koristi i kada je reč o prostoru koji je na raspolaganju putnicima na zadnjim sedištima, i osim toga već imamo potvrdu da će buduća iteracija imati za 50 litara veću zapreminu prtljažnika.

Što se tiče izgleda, ne treba očekivati bilo kakve drastične promene, pre će to biti evolucija stila koji je zastupala Fabia mk3. Osim toga, sigurno je da će dizajn nove Scale biti integrisan kod nadolazećeg manjeg hečbeka.

Škoda je već potvrdila da će nova Fabia imati i karavansko izdanje, koje bi trebalo da se pojavi nešto kasnije, najverovatnije tek 2023. godine. Tako je češka marka jedna od retkih koji će nastaviti da nude karavane u B segmentu.

O motorizaciji se u suštini već gotovo sve zna. Dizelaša neće biti u ponudi, kao ni elektrifikacije, jer je cilj zadržati pristupačnu cenu kod nove Fabije. Umesto toga češki subkompakt će se osloniti turbo trocilindarske benzinske motore, odnosno paletu će činiti 1,0 TSI u raznim konfiguracijama. Moguće je da Škoda ponudi i snažniji 1,5 TSI, ali o tome još nije bilo reči u javnosti.

Premijera četvrte generacije Fabije trebalo bi da se odigra tokom proleća.

AutoRepublika 

(280)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments