1. Home
  2. Vesti
  3. McLaren: Britanija da se fokusira na lagane automobile
McLaren: Britanija da se fokusira na lagane automobile
0

McLaren: Britanija da se fokusira na lagane automobile

265
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon izlaska iz EU, McLaren vidi šansu britanske automobilske industrije u razvijanju perolakih materijala i stvaranju lakših automobila. 

Majk Fluit, izvršni direktor McLarena, naveo je u izjavi za medije da veruje da je potrebno preći iz „trke o snazi“ u „trku o masi“, jer će se ne taj najčin već postojeći pogonski sklopovi učiniti daleko efikasnijim.

„Sada imamo priliku da kao industrija u Britaniji preuzmemo prvo mesto u razvoju što lakših materijala. Mi već mnogo ulažemo u ovaj sektor, što je mnogo doprinelo u razvoju naših modela“, rekao je Fluit. Reči prvog čoveka McLarena su sasvim logične, jer stvaranjem lakših automobila oni postaju i brži, ali i ekonomičniji, jer troše manje goriva. Mana koju pojedini ističu jeste čvrstina tih materijala u potencijalnim sudarima.

Upravo iz tog razloga britanski proizvođač sportskih automobila otvorio je ove godine novu fabriku za proizvodnju isključivo lakih materijala. U ovaj pogon McLaren je uložio 66 miliona američkih dolara, a proizvodiće delove za karoseriju od ugljeničnih vlakana.

(265)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments