1. Home
  2. Prezentacije
  3. Kineski VW Passat osvežen
Kineski VW Passat osvežen
0

Kineski VW Passat osvežen

1.38K
0
Podelite sa prijateljima:

Trenutno se u globalnoj proizvodnoj paleti marke Volkswagen istovremeno nalaze tri različite verzije Passata. Sigurni smo da vam nije potrebno puno vremena da biste pogodili da je najveća među njima ona koja je namenjena kupcima u Kini. Lokalni sedan leži na platformi MQB i debitovao je 2018. godine.

Dug je otprilike koliko i Audi A6, odnosno 4.933 milimetara, a ukupno je oko 146 hiljada primeraka ovog modela isporučeno u najmnogoljudnijoj državi sveta tokom prošle godine, ako je u međuvremenu po tom pitanju nije pretekla Indija. Sada se na tržištu pojavila osvežena verzija azijskog Passata i ono što se prvo mora naglasiti jesto to da nije bilo previše promena u procesu zatezanja bora.

Glavna stvar je da sada sve verzije ovog kineskog sedana izgledaju isto, odnosno kao PHEV verzija Passata. Pozajmljen je originalni prednji branik sa inkorporiranim LED svetlosnim grupama koje su uklopljene da ostave vizuelno prijatan utiasak uz hromirana kućišta.

Maska hladnjaka je naglašena vodoravno postavljenim elementima. Ostak novina je više dekorativne prirode pa je tako s poklopca prtljažnika nestala hromirana komponenta od ranije.

Najviše primetna promena u kabini se odnosi na to da su sada komande klima uređaja senzornog, umesto ranijeg analognog tipa. Izmenjeni su takođe i materijali upotrebljeni za završnu izradu kao i sitni kozmetički detalji.

Paleta ugrađenih pogonskih blokova je ostala kakva je i bila: 1.4 TSI (150 ks) i 2.0 TSI (186 ili 220 ks). Turbobenzinci s četiri cilindra koje pomenusmo u prethodnoj rečenici sarađuju sa sedmostepenim DSG robotizovanim menjačem s dvostrukom spojnicom.

Kroz restilizaciju ovaj put nije provučen hibridni Passat, ali neće pobeći od iste, samo će ga snaći malo kasnije. Osvežena limuzina Volkswagen Passat je već dostupna za kupovinu na kineskom tržištu uz početnu cenu od 29 hiljada američkih dolara, što je ekvivalent cifri od 24 hiljade evra.

U međuvremenu, i mi smo saznali kakva je sudbina nekada mega popularne limuzine iz Nemačke.

Evropski model koji počiva na MQB platformi je i dalje najpopularniji pa je prošle godine na Starom kontinentu isporučeno 115 hiljada primeraka, dok je još 169 hiljada sedana otpremljeno pod nazivom Volkswagen Magotan u Kini.

Ali, već od sledeće generacije, koja se očekuje u 2023. godini, evropski Passat postaje još bliskiji rođak modelu Škoda Superb. Sedan ustupa mesto liftbeku, iako karavansko izvođenje ostaje deo game, a takvi Passati za evropsko tržište neće biti sklapani u Nemačkoj, već u Slovačkoj i to na istim proizvodnim trakama na kojima se radi i pomenuta Škoda. Ista priča će biti aktuelna i sa duetom Polo/Rapid u Rusija.

Naposletku, američka verzija Passata je i dalje utemeljena na prastaroj arhitekturi PQ46 i njegova ponuda se obustavlja u kompletu za dve godine. Nije ni čudo kada se zna da je na američkom tržištu Passat prošle godine prodat u tiražu od 23 hiljade primeraka, pa je kompanija iz Nemačke odlučila da ga se odrekne u korist nekih popularnijih modela. Ne treba puno iskustva da bi se znalo da su krosoveri ti koji će biti naglašeni u prodajnim  katalozima nemačke kompanije. 

Vreme koje je radnicima trošio i troši Passat u samoj proizvodnji, biće dodeljeno verzijama s povišenom pozicijom sedenja, pa će se tako fabrika u Tenesiju više baviti proizvodnjom vozila iz tog segmenta, onda kada se Passat preseli u istorijske udžbenike o automobilskoj industriji.

AutoRepublika

(1383)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments