1. Home
  2. Prezentacije
  3. Multipla prezentacija: Šta je sve danas predstavio BMW?
Multipla prezentacija: Šta je sve danas predstavio BMW?
0

Multipla prezentacija: Šta je sve danas predstavio BMW?

1.68K
0
Podelite sa prijateljima:

Glavna zvezda dana u režiji BMW-a je super verzija super sedana M5 CS, ali o njemu ćemo u zasebnom članku odmah nakon ovog. Međutim, pošto je baš taj model zauzeo udarne fotografije i ukrao najviše priča na svim globalnim portalima, odlučili smo da prikažemo zasebno, to jest uz dozu dužne pažnje i ostale manje današnje premijere Bavaraca.

Na primer, debitovale su najjednostavnije hibridne verzije u mini paletama modela iz Serije 3 i Serije 5. Prethodno su na evropskom tržištu bile dostupne hibridne verzije BMW 330e , 530e i 545e, sli sada su porodici pridodate i modifikacije 320e i 520e.

Ovako koncipirane „trojka“ i „petica“ koriste identičnu pogonsku jedinicu. U pitanju je dvolitarski turbobenzinac koji isporučuje 163 konjske snage. Njemu pomaže električni motor na način da se vozaču na raspolaganje stavi konjica od 204 „grla“ uz 350 njutn metara najvišeg obrtnog momenta.

Modifikacije označene sa 30 e nude 292 konjskih snaga i 420 Nm maksimalnog obrtnog momenta.  Trakciona baterija kapaciteta 12 kW/h je takođe identična i kao takva bi trebalo da garantuje 41 do 48 kilometara bešumne autonomije (zavisno od model).

Hibridi BMW 320e i 520e se mogu dobiti u limuzinskom ili karavanskom obličju, kao i s integralnim ili isključivo zadnjim pogonom.

Dalje, proširena je ponuda dizel verzija novog kupea iz Serije 4. Dodate su dve varijante i obe koriste linijski šestocilindarski motor. Nosiće indeks BMW 430d xDrive i proizvodiće 286 konjskih snaga. Više seksi varijanta je označena s BMW M440d xDrive a ona dobacije do 340 ks.

Treba reći da je kod ovih automobila osmostepeni automatik i pogon na sva četiri točka već u uvodnom paketu opreme. Najprestižnija dizel verzija sprinta do stotke za 4,7 sekundi, što je za dve desetinke sporije od benzinske modifikacije M440i xDrive (374 ks). Testirali smo karavan iz Serije 3 baš s ovim pogonskim sklopom, jer ga jedan član naše redakcije s radošću voza, evo već skoro godinu dana.

Sistem prenosa snage na obe osovine je moguće naručiti i kod kupovine kompaktnog sedana BMW 220i Gran Coupe (2.0 l, 178 ks), koji je ranije nuđen samo s prednjim točkovima kao pogonskim. Sada je broj limuzinskih izdanja „dvojke“ sa stalnim pogonom na obe osovine, uvećan sa dva na aktuelnih tri.

Povrh svega, perjanica među sedanima iz BMW-a. popularna „sedmica“ sada u osnovnoj opremi poseduje u potpunosti nadgledanu šasiju komercijalnog naziva Integral Active Steering, za razliku od prošlog perioda kada se ova stavka nalazila na listi opcionala. Smisao sistema se ogleda u tome što omogućava da se pri niskim brzinama kretanja vozila, zadnji točkovi okreću suprotno od prednjih na koji način se olakšava manevrisanje, dok je zarad stabilnosti, na višim brzinama situacija potpuno obrnuta.

Još su neke novine uvedene, pa su tako modifikovani uređaji za klimatizaciju, a proširena je i dostupna paleta boja za karoseriju atraktivnih Bavaraca. Sada uz modele M340 / M440 možete dobiti i crni krov izrađen od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, što je ranije moglo da se vidi samo na „punomasnim“ predstavnicima sportista iz Minhena, to jest na M3 / M4.

Sve pobrojane opcije i modifikacije ulaze u prodaju već za par nedelja, što je uostalom najbolje proveriti kod lokalnog dilera. Naš je Delta Motors!

AutoRepublika

(1677)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments