1. Home
  2. Vesti
  3. Grad Njujork nabavlja hladnjače za preminule od virusa
Grad Njujork nabavlja hladnjače za preminule od virusa
0

Grad Njujork nabavlja hladnjače za preminule od virusa

749
0
Podelite sa prijateljima:

Epidemija korona virusa se proširila i na Sjedinjene Američke Države, a kao što se očekivalo najviše je pogođen onaj najveći grad. Reč je naravno o Njujorku gde je trenutno oko 33.000 građana zareženo, od čega je 325 osoba već preminulo. Situacija je u ovom gradu od 22,7 miliona stanovnika, toliko loša da su uprave mnogih bolnica zahtevale od vlasti da im isporuče hladnjače u vidu kamionskih prikolica.

Dok su se u neka sretna vremena takve prikolice koristile za prevoz smrznute hrane, u Njujorku će služiti kao „skladište“ leševa dok ih porodice ne preuzmu za sahranu. Bolnice koje su locirane u najvećem američkom gradu, ne samo što su od gradskih vlasti naručile 85 takvih hladnjača već su o svom trošku takođe kupile još 45 primeraka.

Kada se zna da u svaku može da stane 44 tela, nije teško izračunati razmere katastrofe koja se očekuje (na svaka tri dana, koliko je verovatno neko prosečno vreme potrebno za organizaciju sahrane). Kako je rečeno u zahtevu, prikolice moraju omogućti postizanje temperature niže od 2,7 stepena Celzijusa. Da dodamo, da se u Njujorku već nalazi pet mrtvačnica sa kapacitetom između 800 i 900 tela.


Sa pozitivne strane, ako se nešto u ovoj situaciji može nazvati tako, je podatak da broj zaraženih opada, a ovu vest je potvrdio i gradonačelnik Njujorka. Pitanje je da li je to dovoljno i grad očekuje da će sadašnjih 1.800 bolničkih mesta verovatno biti popunjeno do kraja naredne sedmice.

AutoRepublika

(749)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments