1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera novog DS4 zakazana za 3. februar
Premijera novog DS4 zakazana za 3. februar
0

Premijera novog DS4 zakazana za 3. februar

312
0
Podelite sa prijateljima:

Za neke dve nedelje videćemo novu iteraciju francuskog premijum kompakta. 

DS polako, ali sigurno širi svoju gamu. DS7 Crossback, DS3 Crossback, te DS9 i sada novi DS4. Potonji je možda i najvažniji model ove marke za Stari kontinent jer je smešten u kompetitivni C segment, i ujedno je tu da premosti razliku između konvencionalnog hečbeka i SUV-a.

Pored toga, DS4 će predstavljati u novu eru kod ovog brenda kada je reč o dizajnu, pa se očekuje da se značajno ugleda na konceptualni Aero Sport Lounge koji je prikazan prošle godine.

Francuzi su do sada bili vrlo obazrivi za plasiranjem informacija u vezi sa novitetom. Šta znamo do sada? Pa, budući model iz premijum segmenta koristiće EMP2 platformu, što u prevodu znači da neće biti EV izdanja.

Ali će u ponudi biti plug-in hibridni pogonski sklop koji čine četvorocilindarski benzinski agregat od 180 ks i jedan elektromotor od 110 ks. Vozaču je ukupno na raspolaganju 225 ks, a domet koristeći samo električnu energiju iznosiće 50 km. Ostatak palete motora za sada je misterija, ali postoji šansa da u ponudi pored benzinaca budu i dizel pogonske jedinice.

Polje na kojem bi novi DS4 trebalo da briljira jesu komfor i tehnologija. DS je najavio ogibljenje koje se automatski prilagođava uslovima na drumu, a sve to uz pomoć ogromne količine senzora i kamera.

Francuzi najavljuju veoma napredan sistem poluautonomne vožnje, odnosno onoliko koliko aktuelna regulativa to dozvoljava. DS4 će koristiti i matrix LED svetla koje će dolaziti sa pet programiranih režima: grad, vangradska vožnja, auto-put, loše vreme i magla. DS je potvrdio i da će nova “četvorka” koristiti projekciju informacija direktno na prednje vetrobransko staklo.

AutoRepublika

(312)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments