1. Home
  2. Vesti
  3. Amerikanci stavili BMW, Hondu i Toyotu pod lupu
Amerikanci stavili BMW, Hondu i Toyotu pod lupu
0

Amerikanci stavili BMW, Hondu i Toyotu pod lupu

357
0
Podelite sa prijateljima:

Navedene kompanije su navodno prekršile prava na patente vezane za termoplastične komponente.

Honda, BMW i Toyota su pod lupom. Naime, relevantni organi u SAD će istražiti na koji način se prodaju neke termoplastične komponente koje proizvođači automobila koriste, jer potencijalno krše zakon o zaštiti patenta. Ukupno se na listi nalazi 25 komponenti, a istragu vodi (USITC) „US International Trade Commission“. Ispituje se i uloga japanskih dobavljača komponenti – Aiki, Seiki i Denso.

Marta ove godine, firma koja se bavi zaštitom intelektualnih prava, Ventures II, žalila se da „neke termoplastične komponente“ upotrebljene u motorima, vodenim pumpama, elektro servo asisteniciji i drugim delovima pogonskog sistema, prodaju kompanije koje krše pravo na patente“. Iz tog razloga je angažovan USITC da ispita stvar.

Po Ventures II, materijali koji se koriste delovima koji dolaze u dodir sa komponentama koje dostižu visoku temperaturu, mogu da se nađu u aktuelnim modelima koji se prodaju u SAD. „Sporni“ modeli su Toyota Camry (2017.), Honda Accord  (2017.) i BMW 228i. USITC je najavio da će kompletnu istragu obaviti u roku od 45 dana.

Prošle godine, BMW je bio pod još jednom istragom, ali od strane nemačkih vlasti. Bavarci su uz Mercedes-Benz i Volkswagen optuženi da se bave nekorektnom kupovinom čelika, što nije bilo u skladu sa nemačkim antimonopolskim zakonima. Kompanija je tada potvrdila da je napravljena racija u njenim prostorijama, kao i da sarađuje s vlastima.

U međuvremenu, nemačka marka se suočava sa problemima u Velikoj Britaniji, gde su lokalni organi za zaštitu reklamnih standarda (ASA) upozorili BMW da ne bi trebalo da koristi „brzinu“ kao glavnu poruku u reklamnim kampanjama. Naime, nemački proizvođač ne bi trebalo više da koristi slogan „za neke, uspon do vrha je brži“ jer krši britanski zakon o oglašavanju, prodajnoj promociji i marketingu.

Da li vam je ovo smešno? Pa… i nama je.

 

(357)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments