1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Captur ostao bez dizel motora u Francuskoj
Renault Captur ostao bez dizel motora u Francuskoj
9

Renault Captur ostao bez dizel motora u Francuskoj

413
9
Podelite sa prijateljima:

Popularni SUV iz B segmenta ostao je bez 1,5-litarskog dCi agregata u svojoj gami na matičnom tržištu. 

Velike promene za Captur u Francuskoj. Za početak, nekadašnji bazni trim Life je nestao iz ponude, sada je uloga osnovne varijante pripala Zenu. Daleko veća izmena je ipak izostanak dizel motora.

Tako nekada popularni 1,5-litarski dCi postaje stvar prošlosti za Captur, a sasvim je izvesno da će polako, ali sigurno, ova sudbina zadesiti i ostale Renaultove modele. Umesto dizelaške ponude, Captur će biti dostupan sa plug-in hibridnom izvedbom koju je naš Perica Rajković već testirao i njegove utiske možete pročitati na sledećem linku.

Dakle, Renaultov maleni SUV će se u Francuskoj u budućnosti oslanjati na baterijsko izdanje i verzije sa benzinskim motorima. No, ovde nije kraj promenama, mada se sledeće ne odnose na gamu motora.

Galska marka uvodi u igru još jedan trim kod Captura. Radi se o RS Line verziji, u kojoj ovaj krosover izgleda nešto agresivnije, neki bi se usudili reći i moćnije. Tako će se u eksterijeru naći nekoliko „sportskih“ detalja, no u kabini će Captur RS Line dobiti drugačija sedišta sa izraženijom bočnom podrškom, dok su ispred vozača dva ekrana, onaj od 10 inča tumači ulogu instrumentalne table, a drugi od 9,3 inča služi za kontrolu informativno-zabavnog sistema.

RS Line je smešten između trimova Intens i Initiale Paris. Dostupan je sa benzinskim agregatom od 140 ks (za šta je potrebno izdvojiti 28.400 evra u Francuskoj, kao i kod plug-in hibridne varijante (čak 37.050 evra).

AutoRepublika 

(413)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Nisam „ostrašćeni dizelaš“, ali, ovo naprasno ukidanje dizela je čisto „silovanje tržišta“.

BB

Jutros na TV slučajno nabasam na test Captura dizel, Vele da je savršen. Izgleda tako i u stvarnom životu, ako nešto više znaš, nemaš šansu…

Branko

Slažem se; pitanje je samo tko je silovatelj: proizvođač (Renault) ili regulator (EU)?

Бранило

Тетка из Брисела :)))

п.с. а можда је и Тетак ?

moron

Kupcu svejedno ko ga …

da11

Samo ih gasite dosta je vise ovih sto vade filtere pa auto staro 5g. vise zagadjuje nego golf 2.

BB

Pa ko je onda kriv? Onaj što ga stavlja ili onaj ko ga vadi? 🤣😂

Izmenjeno 3 godine pre od strane BB
Balkanboj

Onaj ko gleda i ćuti. 😉

don

Kriva je ona koja ga prima! Mada vile reci da je za sve kriva Krivaja. Zavidovici!:)