1. Home
  2. Vesti
  3. Xiaomi Himo T1 – električni bicikl za manje od 400 evra
Xiaomi Himo T1 – električni bicikl za manje od 400 evra
10

Xiaomi Himo T1 – električni bicikl za manje od 400 evra

24.89K
10
Podelite sa prijateljima:

Xiaomi je predstavio novi električni bicikl sa maksimalnom autonomijom od 120 kilometara, a podatak o najavljenoj prodajnoj ceni koja iznosi čak i manje od četiri zelene evropske novčanice, predstavlja posebnu radost.

Deluje da kineska kompanija Xiaomi želi da postigne identičan rezultat na tržištu električnih dvotočkaša, onom koji je postigla u svetu proizvođača pametnih telefona, a poslovne operacije Kineza se diversifikuju i šire na internacionalna tržišta.

Prvi električni skuter koji je prezentovao Xiaomi je nazvan Ninebot, a posedovao je dva točka u paraleli. Zatim je usledio debi popularnog modela Mi, koji se prodaje po ceni od oko 300 evra, a potom i Himo V1, koji je moguće pazariti za veoma sličan iznos. Da pomenemo još i veći električni bicikl Himo C20, za koji je potrebno izdvojiti oko 350 evra.

Bicikl koji je upravo debitovao podseća svojim izgledom na moped. U osnovnoj verziji poseduje autonomiju od oko 60 kilometara, dok najprestižnija varijanta nudi dvostruko veći domet.

Novitet je koncipiran na način da zadovolji kineske propise što mu omogućava klasifikaciju u segmentu električnih bicikala, iako na prvi pogled deluje da se radi o skuteru. Dakle, registracija i osiguranje nisu neophodni, čak iako vlasnici ne moraju da drže svoja stopala na pedalama da bi se dvotočkaš kretao.

Motor je smešten na zadnjem kraju bicikla a isporučuje 350 vati snage. Baterija funkcioniše na 48 V uz 14 Ah. Kapacitet baterijske jedinice iznosi 672 Wh, što je dovoljno za pomenutu osnovnu autonomiju. Uz opcione baterije kapaciteta 1,34 kWh i domet se udvostručuje. Maksimalna brzina bicikla nije saopštena ali je znano da kineski propisi ovu kategoriju dvotočkaša ograničavaju na 25 km/h.

Sistem oslanjanja počiva na viljušci napred i dvostrukom amortizeru nazad, što bi trebalo da omogući udobnu vožnju. Na prednjem točku se nalazi montirana hidraulična kočnica sa diskom, dok su nazad doboši. Priliko kočenja, električna energija se regeneriše, a prema tvrdnjama kompanije Xiaomi, Himo T1 se zaustavlja u samo 4,5 metara, i to kada se kreće maksimalnom brzinom.

Sve ugrađene komponente doprinele su da električni bicikl bude težak čak 55 kilograma u najprestižnijoj verziji, što je i dalje u skladu sa regulativom koja je na snazi na matičnom tržištu.

Za sada, poznato je da Himo H1 nastupa u prodajnim salonima od 4. juna na matičnom tržištu, dok nije izvesno da će se naći u ponudi na Starom kontinentu i Americi. Bez obzira hoće li ga biti u zvaničnim maloprodajnim objektima, kupci će moći da ga pazare putem onlajn prodavnica poput AliExpressa ili Gearbesta.

AutoRepublika

(24887)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Procitah naslov i ponadah se da je to kod nss …

Uroš

Ako vam ne ukradu, slome ili pošalju pogrešno.

Mad Max

Po meni ovakve spravice su budućnost kretanja po velikim gradovima a da nije GSP

moron

Po meni, budućnost je klasičan E-bike. Ali, sadašnje cene moraju ići „malo“ dole, jer su sadašnje cene bezobrazluk.

Uroš

Slažem se.. Neki električni bicikli koji idu isto kao xiaomi trotineti (po brzini i snazi motora) koštaju i do 200 hiljada dinara, a ako hoćeš nešto malo bolje bez 400-500 (ako uopšte i možeš da nađeš bolje u ovoj zemlji) nećeš da prođeš.

Marina

Kako da nabavim ovo prevozno sredstvo? Molim za pomoc.

svetozar ikic

zasto postavljate na vasem sajtu proizvode , kad ne vrsite prodaju , tako mi je preneseno od vaseg zenskog osoblja…

svetozar ikic

ZASTO NEMA ODGOVORA