1. Home
  2. Vesti
  3. Rast prodaje Alfe Romeo u SAD
Rast prodaje Alfe Romeo u SAD
2

Rast prodaje Alfe Romeo u SAD

356
2
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka konačno se može pohvaliti i sa rastom prodaje bar na nekom tržištu.

Američko tržište je izuzetno važno za premijum brendove, te ova vest stiže kao tračak nade za sve one koji veruju u svetlu budućnost Alfe Romeo.

Proizvođač sa Apeninskog poluostrva isporučio je tokom 2020. godine u SAD 18.586 automobila, što je rast od 2% naspram rezultata ostvarenih 2019. godine. Naravno, najpopularniji Alfin model sa one strane Atlantika jeste Stelvio koji je dostavljen u 10.284 primerka.

Dakle, italijanski SUV ostvario je vrlo dobar rast prodaje u Americi od 9%. No, limuzina Giulia se ipak ne može pohvaliti pozitivnim rezultatom u SAD. Sedan je stigao do 8.203 kupca, što je za 6% manje nego 2019. godine. Alfa je u SAD tokom prethodne godine prodala i 99 jedinica modela 4C (-31%).

Automobilski novinari iz Italije uvereni su da će Alfa i ove godine uspeti da ostvari rast prodaje u SAD, s tim da se znatno bolji rezultati očekuju tek 2022. godine kada bi na suprotnu obalu Atlantskog okeana trebalo da stignu prvi primerci dugoočekivanog Tonalea.

AutoRepublika 

(356)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Statistika je čudo od nauke.Porediš prodaju u 2019. kada je prodaja automobila gotovo stala sa 2020. i konstatuješ porast prodaje od 2%.Statistički, to jeste porast ali zašto za referentnu godinu ne izabrati neku normalnu godinu bez nekih većih poremećaja.?Npr. koliki je bio porast-pad prodaje u 2018. u odnosu na 2017.?

BB

Pa zar nije 2020-ta najgora godina?