1. Home
  2. Vesti
  3. Da li je ovo novi Ford Mondeo?
Da li je ovo novi Ford Mondeo?
3

Da li je ovo novi Ford Mondeo?

393
3
Podelite sa prijateljima:

Na Instagram stranici Cochespias pojavile su se fotografije za koje se tvrdi da prikazuju novu generaciju Fordovog modela Mondeo. 

Ford je svestan da je SUV trend silno ojačao na račun tradicionalnih limuzina i karavana, stoga su rešili da se prilagode novonastalim uslovima na tržištu. Mondeo će tako proći dug put za kratak period, pa će pet iteracija ovog modela stići na tržište u potpuno drugačijem obliku.

Dakle, novi Mondeo sa starim neće imati ništa sem naziva, jer će peta generacija preuzeti forme krosovera, kao što se i može videti na priloženoj fotografiji. Na prednjem delu vozila vidimo veliku rešetku ali i usku svetlosnu grupu, dok pozadi uočavamo mali spojler ali i svetla koja nalikuju na ona koja se mogu pronaći kod Mustanga Mach E.

Verovatno najveće iznenađenje je ono u enterijeru. Kabinom dominira ogromni displej koji se prostire od prostora gde bi trebalo da se nalazi instrumentalna tabla pa preko vrha centralne konzole sve do suvozača. Dakle, zaista nestvarno veliki displej.

Prve špijunske fotografije ukazuju na to da Ford priprema zaista pravu revoluciju za novi Mondeo. Osim što će doći do prelaska među krosovere, jasno je i da će enterijer biti na potpuno drugačijem, naprednijem nivou.

Za sada nema informacija o paleti motora, ali se već neko vreme govori da bi novi Mondeo mogao biti dostupan samo sa hibridnim pogonskim sklopovima, no to je daleko od zvanične potvrde od strane američkog proizvođača. Kako stvari stoje, velika je šansa da će se premijera Fordovog noviteta odigrati u narednih nekoliko meseci, a onda bi i prodaja ovog automobila mogla početi pre kraja 2021. godine.

Ove fotografije novog Mondea prvi put smo uočili krajem prošle godine, a informacije sa kojima smo tada raspolagali možete pročitati ovde. 

AutoRepublika 

(393)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matori

Užas!

Stari Dejan

Ne znam zašto se forsira ova priča sa tabletima od 68″, ali dobro, što pa ja sve moram da razumem.
Ali mi se sviđa ova forma podignutog karavana, a-la Subaru Outback ili Audi A6 Allroad

BB

I ima šesti nivo autonomne vožnje… Vjerovatno zato nema volana 🤣😂