1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen priprema C1 Aircross?
Citroen priprema C1 Aircross?
2

Citroen priprema C1 Aircross?

190
2
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka navodno radi na novom SUV modelu koji bi bio pozicioniran niže u odnosu na C3 Aircross. 

Tako bi ovaj potencijalni model dobio ulogu uvodnika u SUV gamu Citroena. Navodno, francuske marke Citroen i Peugeot žele da dodatno ojačaju svoj portfolio vozila sa uvećanim odstojanjem od tla, i u toku ove godine trebalo bi da predstave noviteta na tom planu. Tako će i nastati Citroen C1 Aircross i Peugeot 1008.

Citroenov model biće dugačak oko 4 m možda čak i manje jer je C3 Aircross dug 4.154 mm, i biće postavljen na CMP platformu. Ova arhitektura omogućava i plasman potpuno električne varijante, te je izvesno da bi i ovaj potencijalni SUV mogao da računa na baterijsku verziju.

Italijanski i francuski stručni mediji javljaju da će C1 Aircross moći da računa samo na benzinske agregate, te da će u ponudi osim 100% električnog izdanja biti i 1,2-litarski PureTech benzinski motori sa tri cilindra.

Što se tiče izgleda, očekuje se fuzija onoga što imam prilike videti kod aktuelnog C3 Aircross, ali sa stilskim elementima koje je donela nova generacija modela C4.

Pored toga, očekuje se da C1 Aircross bude suštinska zamena za C1, jer se ne očekuje da će potonji model dobiti bilo kakvog naslednika. Francuski novinari ubeđeni su da će Citroen predstaviti svoj novitet do kraja godine, kao i da će početna cena za novi SUV iznositi oko 15.000 evra.

AutoRepublika 

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Na kraju neće postojati ništa osim SUV verzija …

BB

A gdje će se praviti?🤏👏🙌👏🙌👍🤟 🇷🇸
😉