1. Home
  2. Vesti
  3. Ponovio se BMW X2
Ponovio se BMW X2
1

Ponovio se BMW X2

313
1
Podelite sa prijateljima:

Kompaktni SUV sa siluetom kupea, BMW X2 je kao model s tržišnim vekom koji još uvek obuhvata manje od tri godine, isuviše mlad da bi bio podvrgnut ozbiljnijoj modernizaciji. Pa ipak, Bavarci su omanjem automobilu s povišenom pozicijom sedenja podarili novi prednji branik, na kome sada nisu predviđeni otvori za smeštaj „rasvete za razbijanje magle“, s obzirom na napredak u tehnologiji koji je ovu funkciju smestio u kućišta standardnih LED farova. Pored toga, gama je obogaćena i hibridnom verzijom koja u tehničkom smislu prati viđeno na pogonskom sklopu konvencionalnijeg X1.

Dakle, nadalje će kupcima za naručivanje biti dostupna i verzija nazvana BMW X2 xDrive25e, što je najmanji kupe krosover iz game Bavaraca smestilo na četvrtu poziciju na rang listi najstarijih modela s povišenom pozicijom sedenja, a koji nude hibridnu tehnologiju, što kod BMW-a podrazumeva ubojitu kombinaciju motora koji sagoreva benzin i električnog agregata.

U ovom izdanju, X2 pogoni trocilindarski turbo benzinac zapremine 1,5 litara i elektromotor. SUS agregat na prednju osovinu isporučuje 125 konjskih snaga, uz 220 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta. Koristi šestostepeni automatski menjač. Elektromotor je zato postavljen na zadnjoj osovini, a rotaciju zadnjih točkova (dodatno) stimuliše 95 električnih „konjića“, uz 165 njutn metara. Ovaj motor poseduje jednostepenu transmisiju. Zbirna snaga hibridnog pogonskog sklopa iznosi 220 „grla“ i 385 Nm.

Litijum-jonska trakciona baterija kapaciteta 10 kWh je smeštena ispod zadnje klupe. Može biti dopunjena putem običnog kućnog priključka, ili pak korišćenjem specijalno osmišljene utičnice. Ispod poda prtljažnog prostora su spakovani električni motor i kontrolna jedinica, pa je tako zapremina istog redukovana sa standardnih 470 na iznuđenih 410 litara.

Deklarisana autonomija u čisto baterijskom režimu vožnje iznosi najviše 53 kilometra, mereno spram uzansi prezentovanih u WLTP standardu. Prosečna potrošnja benzina iznosi 1,7 litara na svakih sto WLTP kilometara. Specifična konstrukcija pogonskog sklopa je doprinela tome da hibridna verzija bude ujedno i najteža varijanta iz mini game modela X2. Tako PHEV pulen meri 1.730 kilograma spram 1.610 kilograma žive vage koji se pripisuju modelu M35i.

Kada je pogonjen isključivo električnim motorom, BMW X2 xDrive25e dostiže brzine koje se graniče s cifrom od 135 km/h. Vozaču su na raspolaganju ukupno tri hibridne postavke za koje se može opredeliti: Auto eDrive, Max eDrive (uz dostupnost maksimalno raspoloživih performansi) i Save Battery, a čijim izborom se omogućava čuvanje električne energije za upotrebu u zonama gde je kretanje dozvoljeno samo vozilima s nultom emisijom, odnosno gde je onemogućeno korišćenje termalnog agregata.

Kada je ovaj X2 podešen na način da se izvuče maksimum iz pogonskog sklopa, i to u smislu performansi, on je u stanju da pojuri do „stotke“ za odličnih 6,8 sekundi.

Kao što je to slučaj i sa ostalim modifikacijama (doduše nismo sigurni da li to važi za sva tržišta p.a.), hibridna verzija se može poručiti u sledećim paketima opreme: Advantage, Advantage Plus, M Sport i M Sport X, a što donosi razlike u detaljima na karoseriji i nekim elementima dekora vozila.

Novi varijetet modela BMW X2 će u izložbeno-prodajne salone tokom jula, dok je najavljena početna cena za kupce s germanskim pasošem, na nivou od 47.250 evra.

AutoRepublika

(313)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Da kupujem BMW, X2 bi mi bio izbroj broj 1.