1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Jeep Wrangler V8 će koštati preko 75 hiljada dolara
Novi Jeep Wrangler V8 će koštati preko 75 hiljada dolara
0

Novi Jeep Wrangler V8 će koštati preko 75 hiljada dolara

219
0
Podelite sa prijateljima:

Da li se sećate vremena kada je Jeep važio za jeftino prevozno sredstvo namenjeno svima onima kojima je potreban terenac za najteže puteve? Ja lično ne pamtim takav period pošto je (navodno) postojao pre nego što sam se rodio, ali kako kažu istorijske knjige, u periodu posle Drugog svetskog rata model CJ (Civilian Jeep) je zapravio bio izuzetno pristupačan.

Danas su neka druga vremena, pa tako model Grand Cherokee Trackhawk košta 87.670 američkih dolara, a novi Grand Wagoneer sa punom opremom bi mogao da bude i dvostruko skuplji.


Pre nekoliko meseci je kompanija predstavila model Wrangler u izdanju sa osam cilindara, kako bi marka nadmašila novi Ford Bronco. I kao što verovatno možete da pretpostavite, on svakako nije jeftin. Zapravo, ne samo što nije jeftin, već je toliko skup da će verovatno moći da ga priušte samo oni sa dubokim džepom.

Potrebno je spomenuti da brojke o kojima ćemo pričati još uvek nisu zvanične od strane Jeepa već su provurele na sajt JLWranglerForum od strane jednog od budućeg vlasnika koji je popunio narudžbu. On tvrdi da ga je terenac koštao čak 77.055 američkih dolara, ali pri tom nagoveštava da je izabrao dva skupocena paketa koji su deo opcione opreme.

Jedan od njih je takozvani „dual top“, a reč je o „pločama“ na krovu koje mogu da se skinu, čime se zapravo dobija kabriolet. Druga opcija je „tow package“, gde se dobija čvršća šasija i nešto malo modifikovani menjač, za sve one koji češće koriste svoj Wrangler za vuču prikolice.

Nije nam poznato koliko će ova dva paketa koštati na Wrangleru sa osam cilindara, ali ako uporedimo model sa četiri i šest cilindara, potrebno je izdvojiti 1.200, odnosno 795 najmanjih zelenih novčanica za te dve stavke. U prevodu na neki jednostavniji jezik, bazni Wrangler V8 će vas koštati nešto više od 75.000 dolara, što je za 2,5 puta više od terenca sa agregatom sa četiri cilindra (28.315 dolara).


Ukoliko je ova vest istinita, Jeepov novi velikan će nadmašiti i kralja pikap kamioneta, model Ram 1500 TRX, koji je za 3.500 dolara jeftiniji, a pri tom pruža čak 707 konjskih snaga. S druge strane, Wrangler V8 se može pohvaliti sa „samo“ 470 „grla“ iz zapremine od 6,4 litre.

Čak i u tom slučaju, sumnjamo da će neko imati razloga za nezadovoljstvo pošto američki proizvođač vozila obećava ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h za samo 4,5 sekunde. Nema sumnje da će prodaja biti limitirana i da će mnogi izložbeno-prodajni saloni tražiti još veće sume novca za one s(p)retnike koji u stanju da ga priušte.

AutoRepublika

(219)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments