1. Home
  2. Vesti
  3. Ram 1500 TRX ipak (ne) može da pliva
Ram 1500 TRX ipak (ne) može da pliva

Ram 1500 TRX ipak (ne) može da pliva

437
4
Podelite sa prijateljima:

Sigurno ste čuli onu za onu kategoriju pod naslovom u američkom izvođenju: „pridrži mi pivo i gledaj ovo“, ili u evropskom: „sav taj ludi svet“. Objašnjenje za američku verziju koja se širi dalje i po svetu jeste to što se obično zahteva osoba koja u pripitom stanju pravi neku veliku glupost. Ovih dana se na društvenoj mreži Facebook proširila baš takva priča, i to o jednom veoma specijalnom pikapu koji je završio „zarobljen“ u reci ili kanalu.

Reč je o Ramu 1500 TRX koji je ujedno najmoćniji i najbrži serijski pikap kamionet ikada proizveden. Razvija čak 702 konjske snage iz V8 motora zapremine 6,2 litre uz pomoć kompresora, i može da ubrza iz mirovanja do 100 km/h za samo 3,7 sekundi.


Kompercijalna divizija korporacije Fiat-Chrysler je jasno stavila u priručniku za korišćenje da je TRX u stanju da savlada sve vodene prepreke dubine do 32 inča ili 81,3 centimetra. Da bi se vozač mogao orijentisati kolika je spomenuta visina u realnim vozačkim uslovima, voda ne bi smelo da pređe preko haube.

Međutim, potrebno je spomenuti da u priručniku takođe piše da bila koja vožnja u vodi može da prouzrukuje mehaničke i električne probleme, a koje fabrička garancija kasnije neće da pokrije. Nepoznato nam je zašto je ovaj vlasnik odlučio da ignoriše takvo upozorenje i oproba se u plivanju s ovim kamionetom s cenom od približno sto hiljada američkih dolara, ali rezultat možete da vidite na priloženim fotografijama.

One su se pojavile na Fejsbuk stranici nazvanoj „Extreme Off-Road Park“ i pokazuju vlasnika kako pokušava da izađe iz TRX-a dok kamionet ostaje u vodi. Potrebno je spomenuti da se u prikolici nalaze i nekoliko bicikla i verovatno još neka oprema, pa možemo pretpostaviti da je dodatna masa igrala ulogu u ovom neplanskom slučaju, pošto voda nije ni blizu haube.

To nam govori da bi TRX trebalo da bude u stanju da savlada ovakve uslove, što je otvorilo i neke druge pretpostavke među kojima se našla i ona koja licitira s idejom da je za sve krivo neiskustvo vozača.


Bilo kako bilo, svako ko je u stanju da izdvoji novčanice koje u kumulativu daju brojku od šest cifara, i to samo za kupovinu Rama, sigurno će moći da priušti i skupocene popravke, pa će ovaj „T-Rex“ uskoro ponovo biti na asfaltu. Samo se nadamo da je vlasnik naučio bitnu (i skupocenu) lekciju…

AutoRepublika

(437)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Klasični idot koji je izgubio kompas i vezu sa realnošću kada je seo u taj pickup.Dobro da nije pokušao roniti sa njim..

BB

Gledao previše videa iz Rusije kkao forsiraju rijeke Sibira sa UAZ-ima, Nivama, Kamazima, Kamalima, Uralima itd…
Međutim, ta vozila nemaju elektronike pa mogu i da rone…

Shelby

Muricans gonna muricate😅

DOLF

Ako je zadnji kraj automobila bukvalno u vodi, a visina haube i zadnjeg kataja indetična, i ako nije vozio u rikverc već pravo onda je voda bila preko haube.