1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari planira niz SUV modela, Purosangue je samo početak
Ferrari planira niz SUV modela, Purosangue je samo početak
2

Ferrari planira niz SUV modela, Purosangue je samo početak

492
2
Podelite sa prijateljima:

Izgleda da će i Ferrari popustiti pred SUV navalom. 

SUV trend je iz godine u godinu sve snažniji, i iako ima brendova poput McLarena koji ne žele jedan takav model u svom portfoliju, većina ostalih marki je popustila. No, čini se da su proizvođači sportskih automobila i superautomobila uvideli šta može da učini jedan SUV za prodaju na primeru Lamborghinijevog Urusa koji se prodaje u rekordnim brojkama i najpopularniji je model „razjarenog bika“.

Britanski Car Magazine javlja da će Ferrari nakon modela Purosangue, koji će biti njihov prvi SUV, napraviti još dva slična vozila. Tako bi Purosangue u suštini trebalo da bude začetnik cele porodice automobila. Britanci pišu da se radi o električnim SUV modelima kao i da oni trenutno nose oznake F244 i F245.

Detalji o pomenutim vozilima su nepoznati, jer je ovo prvi put da se u javnosti spominju električni automobili sa uvećanim klirensom koji bi trebalo da stižu iz Ferrarija.

SUV era u Maranelu bi trebalo da otpočne 2022. godine kada će u prodaju ući Purosangue. Ovaj model isprva će biti dostupan samo sa mamutskim V12 agregatom, ali Car Magazine veruje da će nakon toga biti ponuđen i hibridni pogonski sklop koji će sadržati i V8 pogonsku jedinicu.

Ali 2024. godine kreće još jedna etapa za Ferrari, jer bi tada trebalo da se na tržištu nađe F244, prvi električni automobil italijanske marke. Zatim će 2026. godine u prodaju ući i F245, i kako navode britanski novinari, ova modela će u suštini biti zasnovana na prvom SUV-u Ferrarija.

AutoRepublika 

P.S Na naslovnoj fotografiji je digitalni render

(492)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Pljuc

S mile

Kada je Porše krenuo sa dizelašima i SUVovima, bilo je to bukvalno Bogohuljenje. Ali su namlatili para ko nikad.
Italijani postadoše sveci, poštuju tradiciju, petrolhedsi, ali prodaja ne mrda.

Možda uskoro krene hajka na SUVove, neekonomični, itd… Ko bi ga znao