1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen radi na osiromašenoj varijanti modela C3 za tržišta u razvoju
Citroen radi na osiromašenoj varijanti modela C3 za tržišta u razvoju
0

Citroen radi na osiromašenoj varijanti modela C3 za tržišta u razvoju

275
0
Podelite sa prijateljima:

Francuzi će stvoriti rudimentarniji automobil namenjen tržištima u razvoju. 

Prema ranije planu nekadašnje PSA grupacije, Citroen je dobio zaduženje da predvodi napore te grupe u zemljama čija tržišta nisu na nivou najnaprednijih svetskih zemalja. Ovde se misli na države poput Indije, koja će biti jedna od meta u budućnosti za Citroen.

Stoga je francuska marka pre nekog vremena otpočela rad na razvoju jednostavnijeg automobila, odnosno izdanja modela C3, koji će biti namenjen upravo gore pomenutim tržištima. Ovaj četvorotočkaš imaće određenih sličnosti sa modelom koji je u ponudi u Evropi, ali će u suštini to biti različita vozila.

Galski automobilski novinari uvereni su da će niskobudžetni C3 biti ponuđen sa cenom od oko 10.000 evra, što bi trebalo da bude prilagođeno za zemlje u kojima želi da dođe do uspeha. Karijeru bi trebalo da otpočne u Indiji, ali je u planu i da stigne i do Latinske Amerike.

Citroen će sa ovim osiromašenim C3 prepisati strategiju koju je nedavno upotrebio Renault sa Dacijom. Naime, nova generacija modela Sandero koristi CMF platformu, koju inače upotrebljava i aktuelni Renault Clio. Međutim, to nije u potpunosti ista arhitektura, jer je ona koju koristi rumunski model jednostavnija i sačinjena od jeftinijih i manje kvalitetnih materijala naspram francuskog hečbeka.

Tako će i C3 za tržišta u razvoju koristiti CMP platformu, kao i njegov evropski rođak, ali će to biti ipak nešto drugačiji temelj, tako da neće biti u ravni sa modelom koji se nudi kupcima na Starom kontinentu.

Niskobudžetni Citroen C3 trebalo bi da bude prezentovan u narednih nekoliko nedelja. Sudeći po informacijama koje stižu iz francuskih stručnih medija, ovde neće biti reči o klasičnom hečbeku, već će poprimiti forme krosovera sa poprilično velikim klirensom.

AutoRepublika 

(275)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments