1. Home
  2. Vesti
  3. Renault niže uspehe u EV segmentu
Renault niže uspehe u EV segmentu
0

Renault niže uspehe u EV segmentu

172
0
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka je na pravom putu kada je reč o klasi električnih automobila. 

O uspehu modela Zoe već smo pisali, ali treba opet napomenuti da će ovaj četvorotočkaš biti sigurno najprodavaniji EV ove godine u Evropi. Zaključno sa novembrom isporučeno je više od 84.000 jedinica, i sasvim je moguće da će tokom decembra Zoe nakupiti dovoljno dostavljenih jedinica da pređe „magičnu“ brojku od 100.000 prodatih automobia u tekućoj godini na Starom kontinentu. Renaultov električni mališan je trenutno najprodavaniji EV u Nemačkoj, Francuskoj, Portugalu, Španiji…

No, nije to jedini baterijski automobil Renaulta koji je postigao uspeh tokom 2020. godine. Pomalo zaboravljeni Kangoo ZE je ujedno i najprodavanije električno lako komercijalno vozilo. Zaključno sa prethodnim mesecom Kangoo ZE stigao je do 8.498 kupaca u Evropi, te je gotovo svaki treći prodati automobil iz ove klase bio upravo ovaj električni model. Baterijski Kangoo je u prodaji od 2010. godine i otada je do vlasnika našlo put 57.595 vozila.

Renault sledeće godine nastavlja sa svojom električnom ofanzivom. Tada bi trebalo da stigne serijsko izdanje novog EV modela zasnovanog na konceptualnom Megane eVision. Nadolazeći automobil biće postavljen na CMF-EV platformu, koju će deliti sa Nissanovim modelom Ariya. Megane eVision je koristio jedan elektromotor od 217 ks i 300 Nm i bateriju od 60 kWh, te se očekuje da i serijski model raspolaže sa sličnim agregatom i kapacitetom baterija. Budući EV zamišljen je i kao odgovor na Volkswagenov ID.3.

AutoRepublika 

(172)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments