1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota priprema novi Aygo
Toyota priprema novi Aygo
5

Toyota priprema novi Aygo

374
5
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija japanskog gradskog mališana trebalo bi da bude predstavljena sredinom naredne godine. 

Biće veoma interesantno videti šta će Toyota da učini sa svojim predstavnikom u A segmentu, ali ako je verovati poslednjim paparaco fotografijama japanski brend je pripremio velike izmene. Očekuje se potpuno nova silueta naspram aktuelnog modela, sa jasnim naznakama krosover stila kod buduće iteracije. Osim toga, „X“ na anfasu vozila koji je dugo bio znak prepoznavanja ovog automobila odlazi u istoriju.

Umesto toga, videćemo sličan dizajn kao kod nešto većeg Yarisa. Uostalom, novi Aygo će i da deli platformu sa većim bratom, odnosno upotrebljavaće skraćenu verziju arhitekture TGNA-B.

Paleta motora za sada ostaje misterija. Sigurno je da će aktuelni benzinski trocilindraš naći primenu i kod nove generacije, ali je nejasno da li će biti još agregata u ponudi. Neki strani stručni mediji navode da bi Toyota mogla da ponudi i klasični hibridni pogonski sklop, ali da bi to došlo kasnijem dobu tržišnog života modela Aygo.

Tako će novi japanski mališan u potpunosti raskinuti sa „francuskim“ genima. Njegova braća Citroen C1 i Peugeot 108 odlaze u penziju, dok će nekadašnja zajednička fabrika PSA grupe i Toyote u kojoj su se proizvodili svi ovi automobili pripasti potonjem brendu.

AutoRepublika 

(374)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Ja sam veliki ljubitelj A segmenta i mislim da su fantasticna vozila za grad. Aygo, UP!, panda, Ypsilon, Cinvecento, Ignis, svi (sem Twinga) su mi simpatični i rado bih ih posedovao, ali po pitanju opreme, bezbednosne pre svega skoro svi (sem Ignisa) su ostali u prošloj deceniji,iz tog razloga uzesmo SUV B segmenta veličine Golfa. Ipak ima nešto posebno kod voznje a segmenta, nešto što se poredi samo još sa vožnjom bicikla. Imali smo u porodici Aygo sa kompletnom opremom i up u srednjem paketu, up je bio daleko prostraniji, udobniji, ozbiljniji i polivalentniji automobil, Toyota je bila kao limena… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane J4ZZ3R
moron

Ne verujem da ti u trenutnoj fazi života i dalje „igra“ automobil A segmenta. Možda jednog dana ponovo, ali, tada verovatno kao EV 😊

J4ZZ3R

Mlad u dusi 🙂

igi

Meni je u ovoj klasi broj jedan Hjundai i10, od samog početka.

J4ZZ3R

Meni je Hyundai enterijer operisan od šarma, a bogami i eksterijer, a uz to mirise najgore od svih. Hyundai je kao sok od celera, džaba što je najzdraviji kad treba da imaš koronu da se priblizis čaši 🙂